Home / šport / Hokej / EUHA podpísala memorandum o spolupráci s ČSHL

EUHA podpísala memorandum o spolupráci s ČSHL

BRATISLAVA 15. novembra 2018 (WBN/PR) – Po minuloročnom podpísaní memoranda EUHA (Európska univerzitná hokejová asociácia) so Slovenským zväzom ľadového hokeja, je tu ďalší veľkolepý míľnik v rozvoji univerzitného hokeja v Európe. Tento raz sa vyššie spomínaná asociácia dohodla na spolupráci s ČSLH Českým svazem ledního hokeje.

Tak ako slovenské, tak i české tímy stáli pred 6 rokmi pri zrode Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL), ktorej riadiacim orgánom je práve EUHA. Po minuloročnom podpísaní memoranda so Slovenským zväzom sa tento raz  spomínaná asociácia dohodla na vzájomnej spolupráci s Českým zväzom. „Pre rozvoj univerzitného hokeja v Európe ide opäť o veľmi dôležitý krok vpred. Spolupráca so zväzom je významným míľnikom. Univerzitný hokej totiž vytvára prepojenie medzi juniorským a seniorským hokejom, a teda hráč sa môže rozhodnúť ako ďalej; či sa vydá na cestu profesionálneho hokeja, alebo sa zaradí do života ako človek s univerzitným vzdelaním,“ vyslovil prezident EUHA Jaroslav Straka.

„Spolupráci s EUHA vítáme, protože sledujeme společný cíl – propojení studia s ledním hokejem,“ uvedl v této souvislosti generální sekretář Českého hokeje Martin Urban. „Projekt navazuje na vysokoškolské úrovni na aktivity, které uskutečňujeme v rámci Akademií Českého hokeje. Věříme, že uspěje a hráčům umožní, aby v průběhu studií pokračovali v obou kariérách – na ledě i v univerzitních učebnách.“ 

Stranami tohto Memoranda sú vo vzájomných právach a povinnostiach rovnocenné subjekty, pričom primárnym cieľom Memoranda je vytvoriť základný rámec pre vzájomnú spoluprácu a podporu spoločných aktivít v rámci hokejového hnutia, najmä s akcentom na  prepojenie vzdelania a ľadového hokeja v Českej republike.

EUHA sa v ostatnom období dohodla na spolupráci nielen so spomínaným českým zväzom, ale podpísala tiež trojstranné Memorandum. Išlo o unikátny moment, kedy sa za jedným stolom stretli zástupcovia univerzitného hokeja z Európy (EUHA), z Ruska (SHL) a Ameriky (ACHA). Podpísaním tohto Memoranda sa EUHA stala jedinou akceptovanou asociáciou, ktorá sa podieľa na rozvoji univerzitného hokeja v Európe. „Je našou veľkou snahou, aby sme spolupracovali so zväzom v každej európskej krajine, nakoľko spoločnými silami môžeme posunúť univerzitný hokej, resp. hokejistov – vysokoškolákov ďalej,“ vyjadril sa Ľubomír Sekeráš, viceprezident EUHA, ktorý stojí za univerzitnou súťažou v Európe.

Viac k témam: ČSHL, EUHL, EUHL Európska univerzitná hokejová liga
Zdroj: Webnoviny.sk – EUHA podpísala memorandum o spolupráci s ČSHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *