Home / SLOVENSKO / V centre Nitry vodiči zaparkujú jednoduchšie, aplikácia ich naviguje na voľné miesta

V centre Nitry vodiči zaparkujú jednoduchšie, aplikácia ich naviguje na voľné miesta

NITRA 14. novembra (WebNoviny.sk) – V centre Nitry môžu obyvatelia a návštevníci zaparkovať jednoduchšie. Mesto spustilo do prevádzky systém, ktorý v prvej etape sleduje aktuálnu obsadenosť parkovacích miest na Mostnej a Podzámskej ulici a na parkovisku na Wilsonovom nábreží.

Vodiči majú tieto informácie k dispozícií v mobilnej aplikácií ParkDots, ktorá ich naviguje na voľné miesto a zobrazí cenu parkovného. Mobilom si vie vodič zaplatiť parkovné a dobu parkovania si môže na diaľku predĺžiť. Zároveň sa môže nechať navigovať späť k autu a dostane upozornenie v prípade nečakaného odchodu vozidla z parkovacieho miesta.

V rámci nového systému osadili na viac ako 160 parkovacích miestach senzory vo vozovke, ktoré odosielajú informácie o obsadenosti do centrálneho systému, odkiaľ ich čerpá mobilná aplikácia. Radnica získava prostredníctvom administračnej aplikácie štatistické dáta, ktoré jej umožnia pochopiť správanie sa vodičov a prijímať opatrenia na lepšie využívanie dostupných plôch.

Po Trnave, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Prievidzi a Bratislave je Nitra siedmym mestom na Slovensku, kde ParkDots pomáha zlepšiť situáciu s parkovaním. Onedlho k nim pribudnú aj ďalšie mestá,“ uviedol Martin Budaj zo spoločnosti PosAm, ktorá vyvíja centrálny systém a aplikácie.

Viac k témam: mobilná aplikácia, parkovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – V centre Nitry vodiči zaparkujú jednoduchšie, aplikácia ich naviguje na voľné miesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *