Home / SLOVENSKO / Organizátori protestov Za slušné Slovensko mohli byť sledovaní tajnými službami, tvrdí Grendel

Organizátori protestov Za slušné Slovensko mohli byť sledovaní tajnými službami, tvrdí Grendel

BRATISLAVA 13. novembra (WebNoviny.sk) – Opozičný poslanec Gábor Grendel (OĽaNO) zvolá ako predseda mimoriadny parlamentný výbor pre kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS).

Za Ficov odchov môže Most-Híd

Grendel to uviedol na utorkovom brífingu s tým, že existuje podozrenie, že boli organizátori protestov Za slušné Slovensko monitorovaní spravodajskými službami. Zároveň doplnil, že za odchod Roberta Fica (Smer-SD) z postu predsedu vlády je zodpovedná strana Most-Híd, ktorá trvala na jeho odstúpení.

„Ak chce pán Fico hľadať páchateľov štátneho prevratu, nech podá trestné oznámenie na predstaviteľov strany Most-Híd,“ uviedol Grendel. Opozičný poslanec nekonkretizoval dátum, kedy k medializovaným informáciám zasadne mimoriadny výbor.

„Jediným demokratickým spôsobom, akým sa dá skrátiť funkčné obdobie konkrétnej vládnej garnitúry, je hlasovanie v Národnej rade SR. Žiadne hlasovanie na jar tohto roka nebolo. Po najväčších a najpokojnejších demonštráciách. Nikto tam nehádzal dlažobné kocky a nikto nechcel dosiahnuť štátny prevrat,“ povedal Grendel.

Anonymné trestné oznámenie

„Pripomínam, že jediný poslanec, ktorý mal ambície ukončiť vládu nedemokratickým spôsobom, bol pán Fico, ktorý žiadal v roku 2004 referendum,“ pripomenul Grendel.

Organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko chodia posledné dni na výsluchy na Národnú kriminálnu agentúru. Ako v utorok informoval Denník N, vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Peter Jakubík ich predvoláva na výsluch vo veci „korupcia a iné“.

Na výsluchu už podľa denníka boli Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Veronika Bruncková. Vo štvrtok ich majú nasledovať ďalší. „Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros,“ informoval denník.

Viac k témam: Gábor Grendel, Most-Híd, Robert Fico, Smer-SD, Za slušné Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Organizátori protestov Za slušné Slovensko mohli byť sledovaní tajnými službami, tvrdí Grendel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *