Home / SVET / Porošenko, Macron a Merkelová sa stretli v Paríži, diskutovali aj o voľbách na východe Ukrajiny

Porošenko, Macron a Merkelová sa stretli v Paríži, diskutovali aj o voľbách na východe Ukrajiny

PARÍŽ 12. novembra (WebNoviny.sk) – Ukrajinský prezident sa stretol s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Emanuelom Macronom. Trojica spolu diskutovala o nedeľných voľbách, ktoré sa konali v regiónoch na východe Ukrajiny ovládaných proruskými separatistami.

Informácie potvrdil hovorca ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Politici sa stretli v Paríži, kde si pripomenuli sté výročie ukončenia prvej svetovej vojny.

Ukrajina, Spojené štáty aj Európska únia považujú voľby za porušenie minských dohôd a vyzvali miestnych obyvateľov na ich bojkot. Ukrajina, Nemecko, Francúzsko a Rusko sú členmi takzvanej normandskej štvorky.

Vojenský konflikt, ktorý vypukol na Ukrajine v roku 2014, si vyžiadal už viac než desaťtisíc obetí na životoch. Deň pred kontroverznými parlamentnými a prezidentskými voľbami zahynuli na separatistickom východe štyria ukrajinskí vojaci.

Viac k témam: Angela Merkelová, Emmanuel Macron, Petro Porošenko, Ukrajina, voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Porošenko, Macron a Merkelová sa stretli v Paríži, diskutovali aj o voľbách na východe Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *