Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji

Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji

BRATISLAVA 10. novembra (WebNoviny.sk) – Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v tomto týždni v porovnaní s predchádzajúcim stúpol o 33,5 percenta. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 38 098 akútnych respiračných ochorení (ARO).

Najvyššia chorobnosť je v Bratislavskom kraji

Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, najnižšia v Žilinskom kraji. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikáciu lekári zaznamenali u 910 osôb, čo predstavuje 2,4 percenta zo všetkých ARO.

Medzi najčastejšie komplikácie patrili sinusitídy (465). Ostatné komplikácie predstavovali otitídy (254) a pneumónie (191). Ochorenia hlásilo 57 percent všeobecných lekárov pre deti a dorast a 46 percent všeobecných lekárov pre dospelých.

Prerušili vyučovanie v škôlke

Lekári v 45. týždni nahlásili aj 2 990 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 7,8 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 49,4 percenta. Najviac chorých bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Bratislavskom kraji.

Na chrípku najviac ochoreli deti do päť rokov. Vyučovanie počas tohto týždňa prerušili v jednej materskej škole v Trenčianskom kraji.

Viac k témam: akútne respiračné ochorenie, choroba, lekári
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *