Home / SVET / Rakúskeho plukovníka podozrievajú z dlhoročnej špionáže, kancelár žiada od Ruska transparentnosť

Rakúskeho plukovníka podozrievajú z dlhoročnej špionáže, kancelár žiada od Ruska transparentnosť

BERLÍN 9. novembra (WebNoviny.sk) – Plukovník rakúskej armády vo výslužbe je podozrivý z toho, že od 90. rokov pôsobil ako ruský špión. Rakúsky kancelár Sebastian Kurz v piatok povedal, že si v tejto súvislosti na ministerstvo zahraničia predvolali ruského chargé d’affaires a šéfka rakúskej diplomacie zrušila svoju plánovanú cestu do Ruska.

Kurz vyhlásil, že tento prípad, ako ani nedávne podozrenia z ruskej špionáže v Holandsku, „nezlepšujú vzťahy medzi Ruskom a Európskou úniou„. Dodal, že momentálne žiadajú od Moskvy „transparentné informácie“ k tejto záležitosti.

Rakúsky minister obrany Mario Kunasek novinárom vo Viedni povedal, že ho na podozrivého špióna pred niekoľkými týždňami upozornila nemenovaná európska spravodajská služba. Kunasek uviedol, že zmienený plukovník odišiel do dôchodku pred piatimi rokmi. Podľa slov ministra momentálne skúmajú jeho elektronické zariadenia vrátane počítača.

Viac k témam: Mario Kunasek, Rusko, Sebastian Kurz, špión
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúskeho plukovníka podozrievajú z dlhoročnej špionáže, kancelár žiada od Ruska transparentnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské vojenské jednotky sa pripravujú na ďalšiu ofenzívu, vyberajú si z viacerých možných smerov

Zostáva nejasné, kam v blízkej budúcnosti zamerajú svoje úsilie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *