Home / EKONOMIKA / Zamestnanosť na Slovensku medziročne rástla v ubytovacích službách, ale vo veľkoobchode sa znížila

Zamestnanosť na Slovensku medziročne rástla v ubytovacích službách, ale vo veľkoobchode sa znížila

BRATISLAVA 9. novembra (WebNoviny.sk) – Zamestnanosť v priemysle sa v septembri tohto roka medziročne zvýšila o 1,9 %.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR, v deviatom mesiaci tohto roka zamestnanosť medziročne rástla v ubytovaní o 10,9 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7,2 %, vo vybraných trhových službách o 6,4 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 6,3 %, v doprave a skladovaní o 5,5 %, v predaji a v oprave motorových vozidiel o 5,1 %, v maloobchode o 3,9 % a v stavebníctve o 2,8 %. Zamestnanosť medziročne klesla len vo veľkoobchode, a to o 0,5 %.

V priemere za deväť mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2017 vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach o 7,3 %, v doprave a skladovaní o 6,9 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 6,8 %, v predaji a v oprave motorových vozidiel o 6,6 % a vo vybraných trhových službách o 6 %.

V ubytovaní zamestnanosť za január až september medziročne stúpla o 5,8 %, v maloobchode o 3,6 %, v priemysle o 3 % a v stavebníctve o 2,6 %. Vo veľkoobchode zostala zamestnanosť medziročne nezmenená.

Viac k témam: priemysel, Štatistický úrad SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanosť na Slovensku medziročne rástla v ubytovacích službách, ale vo veľkoobchode sa znížila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *