Home / šport / Tenis / Slovenský tenista Lukáš Lacko ako prvý nasadený na turnaji v Bratislave svoj titul neobháji

Slovenský tenista Lukáš Lacko ako prvý nasadený na turnaji v Bratislave svoj titul neobháji

BRATISLAVA 8. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako prvý podľahol v štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC v Bratislave (dotácia 106 000 eur + hospitality, tvrdý povrch v hale) nenasedenému Jegorovi Gerasimovovi z Bieloruska za 58 minút 3:6, 3:6. Rodák z Pieštan Lacko neobháji vlaňajší triumf. Celkovo sa na Slovak Open tešil v minulosti z trofeje už trikrát – v rokoch 2011, 2013 a 2017.

Začiatok vyrovnaný

Hneď v úvodnej hre prvého setu prišiel Lacko o svoj servis. Gerasimov sa prezentoval kvalitným podaním a nepustil Slováka ani k jednému brejkbalu. Za stavu 5:3 premenil bieloruský tenista na príjme prvý setbal a ujal sa vedenia 1:0 na sety.

Začiatok druhého dejstva priniesol vyrovnaný tenis. Za stavu 3:2 prelomil Gerasimov Slovákov servis a po potvrdení brejku sa dostal do vedenia 5:2. Následne pri svojom podaní za stavu 5:3 premenil prvý mečbal a tešil sa z postupu do štvrťfinále.

Dýchacie problémy

„Po predošlých dýchacích problémoch som sa cítil tak na pätnásť percent, čoho som schopný hrať. Súper výborne podával a zaslúžene postúpil,“ okomentoval stručne Lacko priebeh stretnutia.

Tridsaťjedenročný Lacko (78. v rebríčku ATP) a o šesť rokov mladší Gerasimov (176.) odohrali tretie vzájomné stretnutie. Bielorus zvíťazil tretíkrát. Prvýkrát na seba narazili práve na challengeri v Bratislave, v roku 2015 triumfoval vo finále Gerasimov 7:6 (1), 7:6 (5). Vlani na challengeri v talianskom Bergame zvíťazil v 2. kole bieloruský tenista 6:4, 1:6, 6:3.

V končiacej sa sezóne dokázal Lacko triumfovať na challengerovom podujatí v škótskom Glasgowe. Pred Wimbledonom sa dostal na turnaji ATP v anglickom Eastbourne až do finále, v ktorom podľahol Nemcovi Mischovi Zverevovi 4:6, 4:6.

Dvojhra – 2. kolo

Jegor Gerasimov (Biel.) – Lukáš Lacko (SR-1) 6:3, 6:3 za 58 minút

Viac k témam: ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open, Lukáš Lacko
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský tenista Lukáš Lacko ako prvý nasadený na turnaji v Bratislave svoj titul neobháji © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *