Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Robyn Denholmová nahradí Elona Muska v pozícii predsedníčky predstavenstva Tesly

Robyn Denholmová nahradí Elona Muska v pozícii predsedníčky predstavenstva Tesly

SAN FRANCISCO 8. novembra (WebNoviny.sk) – Novou predsedníčkou predstavenstva americkej automobilky Tesla bude Robyn Denholmová z austrálskej firmy Telstra, ktorá na tomto poste nahradí Elona Muska. Spoločnosť Tesla o tom informovala vo štvrtok, pričom uviedla, že vymenovanie Denholmovej nadobúda účinnosť ihneď.

Z firmy Telstra, ktorá je najväčšou austrálskou telekomunikačnou spoločnosťou, však odíde až po šiestich mesiacoch. Robyn Denholmová je finančnou riaditeľkou spoločnosti Telstra.

Verím tejto firme. Verím jej misii a teším sa na pomáhanie Elonovi a tímu Tesly pri dosiahnutí udržateľnej ziskovosti,“ uviedla Denholmová vo vyhlásení.

Musk súhlasil s odstúpením z funkcie predsedu predstavenstva v rámci urovnania súdneho sporu s americkými regulátormi, ktorí ho obvinili z klamania investorov zavádzajúcimi vyhláseniami o navrhovanom odkúpení Tesly a jej zmene na súkromne vlastnenú spoločnosť. Na základe urovnania Musk mohol zostať generálnym riaditeľom Tesly, ale musel sa vzdať postu predsedu predstavenstva aspoň na tri roky.

Viac k témam: Elon Musk, predstavenstvo, Robyn Denholmová, Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk – Robyn Denholmová nahradí Elona Muska v pozícii predsedníčky predstavenstva Tesly © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *