Home / SLOVENSKO / Univerzita Mateja Bela pripravila pre záujemcov o štúdium Deň otvorených dverí

Univerzita Mateja Bela pripravila pre záujemcov o štúdium Deň otvorených dverí

BANSKÁ BYSTRICA 5. novembra (WebNoviny.sk) – Pre uchádzačov o štúdium pripravila Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici Deň otvorených dverí (DOD) v stredu 7. novembra. Ako agentúru SITA informovala vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB Dana Straková, brány všetkých šiestich fakúlt budú otvorené od 9:30 do 14. hodiny.

Okrem jednotlivých prezentácií ponúkaných študijných odborov na akademický rok 2019/2020 budú k nahliadnutiu aj priestory, v ktorých sa vyučuje, jednotlivé katedry a niektoré internáty. „Bude možné zakúpiť si literatúru na prijímacie skúšky a dozvedieť sa, aké je uplatnenie absolventov UMB na trhu práce,“ doplnila Straková.

Vyskúšať môžu aj pomôcky športovcov NHL

V rámci sprievodného programu ku Dňu otvorených dverí pripravili organizátori pre všetkých účastníkov zaujímavé prednášky a rôzne podujatia.

Na Ekonomickej fakulte UMB si budú môcť pozrieť vyučovací proces, na Filozofickej fakulte si môžu zacvičiť na tréningových pomôckach, ktoré používajú profesionálni športovci kanadsko-americkej Národnej hokejovej ligy (NHL) či špičkoví futbalisti.

Záujemcovia sa môžu stretnúť s bývalým diplomatom pôsobiacim v Ríme, Paríži a Bruseli, ale aj prekladateľom diel Umberta Eca do slovenčiny Stanislavom Vallom, ktorý sa príde podeliť o svoje osobné spomienky.

Možnosť dotknúť sa meteoritu

Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB budú mať študenti príležitosť vypracovať simulačný test na prijímacie pohovory.

Fakulta prírodných vied UMB pripravila možnosť dotknúť sa meteoritu či naprogramovať si robota, urobiť si pokusy z fyziky a chémie, lietať bez pilota alebo si vypočuť matematickú prednášku o nekonečne.

Záujemkyne a záujemcovia o štúdium na Pedagogickej fakulte UMB si okrem iného budú môcť pozrieť aj priestory študentského domova a zúčastniť sa na hudobných a výtvarných workshopoch,“ doplnila Straková a dodala, že bohatý program si pripravila aj Právnická fakulta UMB. Kompletný program Dňa otvorených dverí je uverejnený na internetových stránkach univerzity www.umb.sk.

Viac k témam: Deň otvorených dverí, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici
Zdroj: Webnoviny.sk – Univerzita Mateja Bela pripravila pre záujemcov o štúdium Deň otvorených dverí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Bombicovi, známemu ako Danny Kollar, zrušil YouTube účet, a teda možnosť využívať platformu pre jeho extrémistické a neonacistické prejavy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *