Home / šport / Ostatné športy / Svetový šampionát v atletike môže v roku 2023 hostiť Budapešť, kandidatúru podporila aj vláda

Svetový šampionát v atletike môže v roku 2023 hostiť Budapešť, kandidatúru podporila aj vláda

BUDAPEŠŤ 4. novembra (WebNoviny.sk) – Atletický svetový šampionát v roku 2023 bude pravdepodobne hostiť maďarské hlavné mesto Budapešť. Jej kandidatúru podporila aj maďarská vláda a schválila i financie potrebné na naplnenie rozpočtu podujatia. Takisto Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) už oznámila, že Budapešť je hlavný adept na usporiadanie 19. majstrovstiev sveta.

Konečný verdikt o organizátorovi šampionátu v roku 2023 padne už onedlho, v decembri na zasadnutí rady IAAF. Najbližšie sa MS uskutočnia v roku 2019 v katarskej Dauhe, v roku 2021 bude výkvet svetovej atletiky hostiť americké mesto Eugene.

Rada Európskej atletiky (EA) zasa rozhodla, že európsky šampionát v krose sa po Šamoríne (2017), holandskom Tilburgu (2018) a Lisabone (2019) uskutoční 13. decembra 2020 v írskom Dubline v Národnom športovom centre vo štvrti Blanchardstown. ME v krose sa do írskej metropoly vrátia po 11 rokoch, predtým bojovali najlepší kontinentálni vytrvalci o tituly v Dubline v časti Santry v roku 2009.

Európska atletika takisto oznámila dejisko 26. juniorských ME v roku 2021. Zorganizujú ich 15. – 18. 7. 2021 v estónskom Tallinne, ktorý už má s týmto podujatím skúsenosť z roku 2011 a v roku 2015 usporiadal i kontinentálny šampionát do 23 rokov. Najbližšie juniorské ME budú na budúci rok vo švédskom Borase.

Viac k témam: IAAF Medzinárodná asociácia atletických federácií, majstrovstvá Európy v krose, Majstrovstvá sveta v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk – Svetový šampionát v atletike môže v roku 2023 hostiť Budapešť, kandidatúru podporila aj vláda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *