Home / EKONOMIKA / Donald Trump dúfa, že sa mu podarí uzavrieť dohodu s Čínou a tým ukončiť obchodnú vojnu

Donald Trump dúfa, že sa mu podarí uzavrieť dohodu s Čínou a tým ukončiť obchodnú vojnu

WASHINGTON 4. novembra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump vyslovil presvedčenie, že dokáže dosiahnuť dohodu, ktorá ukončí zintenzívňujúcu sa obchodnú vojnu s Čínou, a uviedol, že zhruba o mesiac sa stretne so svojim čínskym partnerom na schôdzke organizácie G20 v Argentíne.

„Myslím si, že urobíme dohodu s Čínou a myslím si, že to bude veľmi čestná dohoda pre všetkých,“ povedal Trump v piatok v Bielom dome. Trump poznamenal, že s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom sa stretne na večeri počas summitu priemyselných a rozvíjajúcich sa krajín, ktorý bude 30. novembra a 1. decembra tohto roka.

Stretnutie prezidentov USA a Číny bude prvé odvtedy, ako obe krajiny voči sebe začali navzájom uvaľovať dovozné clá. Americké clá sa dotkli importu čínskych tovarov v hodnote 250 mld. USD a Peking odpovedal uplatnením ciel na tovary z USA v hodnote 110 mld. USD.

Trump pritom pohrozil, že uvalí clá na ďalší dovoz z Číny v hodnote 267 mld. USD, čo by fakticky pokrylo všetok čínsky vývoz do USA.
(1 EUR = 1,1417 USD)

Viac k témam: clá, Donald Trump, Si Ťin-pching, summit G20
Zdroj: Webnoviny.sk – Donald Trump dúfa, že sa mu podarí uzavrieť dohodu s Čínou a tým ukončiť obchodnú vojnu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *