Home / SVET / Vyhostená austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby bojovali proti zneužívaniu ľudských práv

Vyhostená austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby bojovali proti zneužívaniu ľudských práv

MANILA 3. novembra (WebNoviny.sk) – Austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby sa zjednotili a bojovali proti zneužívaniu ľudských práv v krajine. Patricia Anne Fox tak urobila počas tlačovej konferencie, na ktorej sa zúčastnila pred odchodom z Filipín.

K tomu ju donútila administratíva prezidenta Rodriga Duterteho, ktorý 71-ročnú rehoľnú sestru predtým označil pre jej politické aktivity za „nežiaducu“ cudzinku.

Zúčastnila sa viacerých zhromaždení

V minulosti sa zúčastnila na zhromaždeniach, pri ktorých požadovali prepustenie politických väzňov a dodržiavanie ľudských práv. „Podľa mňa je súčasťou mojej misie katolíckej sestry stáť po boku tých, ktorých ľudské práva sú porušené, po boku tých, ktorí prosia o pomoc,“ povedala Fox tento rok pre Australian Broadcasting Corporation.

Najnovšie pre agentúru AP uviedla, že Duterteho protidrogové razie boli „veľmi barbarské“ a sľúbila, že ak jej to neskôr úrady dovolia, vráti sa a bude pokračovať vo svojom poslaní pomáhať chudobným.

Viac k témam: Patricia Anne Fox, Rodrigo Duterte, zneužívanie ľudských práv
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyhostená austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby bojovali proti zneužívaniu ľudských práv © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina má podľa litovského ministra diplomacie právo zasiahnuť zbrane, ktoré by Rusi umiestnili v Bielorusku

Landsbergis to povedal pred stretnutím ministrov zahraničných vecí NATO v Prahe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *