Home / SVET / VIDEO: Tínedžer sa odpálil v sídle ruskej tajnej služby. TERORISTický ÚTOK je veľmi pravdepodobný

VIDEO: Tínedžer sa odpálil v sídle ruskej tajnej služby. TERORISTický ÚTOK je veľmi pravdepodobný

MOSKVA 31. októbra (WebNoviny.sk) – Muž odpálil nálož pri vstupe do miestnej pobočky ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), pričom zranil troch jej príslušníkov. Sám výbuch neprežil. Útok sa odohral v stredu v severnom meste Archangeľsk.

Muž vošiel do pobočky FSB a vybral nálož z tašky, čím spôsobil jej výbuch, informoval Národný protiteroristický výbor (NAK). Zatiaľ nie je jasné, či chcel len nechať bombu na mieste, alebo aj sám zahynúť.

Ruskí vyšetrovatelia útočníka identifikovali ako 17-ročného miestneho obyvateľa a uviedli, že prípad skúmajú ako teroristický čin. Polícia okolie budovy uzavrela a posilnila bezpečnostné opatrenia na všetkých úradoch v meste.

Príslušníci FSB sa stali terčmi útokov už aj v minulosti v inom regióne, na Severnom Kaukaze, kde na nich útočia najmä islamistickí povstalci.

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Viac k témam: Archangeľsk, bombový útok, FSB Ruská spravodajská agentúra, NAK Národný protiteroristický výbor, teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tínedžer sa odpálil v sídle ruskej tajnej služby, mohol to byť teroristický útok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina zaútočila v Tatársku na továreň, ktorá vyrába letecké bombardéry pre Rusko

Informácie o škodách zatiaľ nie sú známe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *