Home / SLOVENSKO / Prokurátor nariadil preveriť, či upútavka s Tisom v ankete Najväčší Slovák na RTVS neporušila zákon

Prokurátor nariadil preveriť, či upútavka s Tisom v ankete Najväčší Slovák na RTVS neporušila zákon

BRATISLAVA 31. októbra (WebNoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vydal pokyn, aby Národná kriminálna agentúra preverila odvysielanie upútavky s prezidentom vojnového slovenského štátu Jozefom Tisom v rámci propagácie programu Najväčší Slovák v RTVS.

Medializované informácie pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Konkrétne má polícia preveriť, či nedošlo k spáchaniu trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, alebo prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Najväčší Slovák je licencovaným formátom britskej BBC. Program The Great Britons spustila začiatkom roka 2002 a jej diváci si za Najväčšieho Brita zvolili Winstona Churchilla. Formát BBC predala a úspešne zrealizovala v 24 krajinách sveta.

To, že RTVS zaradila do programu Jozefa Tisa, sa nepáčilo napríklad židovskej humanitárnej organizácii B‘ nai B’rith – Tolerancia alebo slovenskej pobočke Medzinárodného kresťanského veľvyslanectva Jeruzalem (International Christian Embassy Jerusalem, ICEJ)

Viac k témam: anketa Najväčší Slovák, Jozef Tiso, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor nariadil preveriť, či upútavka s Tisom v ankete Najväčší Slovák na RTVS neporušila zákon © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *