Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová postúpila do druhého kola úvodného obrovského slalomu sezóny

Petra Vlhová postúpila do druhého kola úvodného obrovského slalomu sezóny

SÖLDEN 27. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenka Petra Vlhová figuruje na 19. priečke po prvom kole úvodného obrovského slalomu novej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Söldene. Líderkou je Talianka Federica Brignoneová, Vlhová za ňou zaostala o 2,62 s.

Brignoneová vedie s náskom 24 stotín sekundy pred obhajkyňou malého glóbusu za obrovský slalom Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a 40 stotín pred Francúzkou Tessou Worleyovou. Držiteľka veľkého glóbusu a úradujúca olympijská šampiónka v obrovskom slalome Američanka Mikaela Shiffrinová je štvrtá (+0,60).

Nevyhla sa chybe

Vlhová sa objavila na štarte s číslom 15 a v prvej časti trate sa nevyhla chybe, ktorá ju stála vyše dvojsekundové manko na druhom medzičase. V zostávajúcej časti sa 23-ročná Slovenka už nedopustila vážnejšieho zaváhania, v cieli to stačilo na 11. miesto. Lenže potom ju predstihlo ešte osem súperiek a výsledkom je 19. pozícia v ukončenom 1. kole. V štartovnej listine bolo až 75 pretekárok, ale už žiadna ďalšia Slovenka.

Zverenkyňa trénera Livia Magoniho Vlhová má dobré spomienky na Sölden najmä spred dvoch rokov, keď ešte ako neznáma „obrakárka“ s vysokým štartovným číslom 55 skončila na ôsmom mieste a najrýchlejším 2. kolom šokovala svoje konkurentky.

Jeden z najťažších slalomov

Obrovský slalom v Söldene je nielen prvý v sezóne, ale najmä v ženskom lyžovaní aj jeden z najťažších. Štartuje sa takmer v trojtisícovej nadmorskej výške,s čím je spojený redší vzduch.

Pretekárky súťažia na identickom strmom svahu, na ktorom sa predstavia o deň neskôr muži. Aktuálne preteky žien komplikuje aj hustnúce sneženie, ktoré prináša zhoršenú viditeľnosť a neskôr má dokonca prerásť v snehovú búrku. Organizátori v tejto súvislosti zvažujú, či vôbec pustia najlepšie pretekárky do 2. kola, ktoré je podľa rozpisu na programe od 13.00 h.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2018/2019

Sölden (Rak.)

Obrovský slalom žien – po 1. kole: 1. Federica Brignoneová (Tal.) 58,71 s, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,24, 3. Tessa Worleyová (Fr.) +0,40, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,60, 5. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,90, 6. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,94,… 19. Petra Vlhová (SR) +2,62 – postúpila do 2. kola

Viac k témam: obrovský slalom, Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová postúpila do druhého kola úvodného obrovského slalomu sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *