Home / SLOVENSKO / Smer-SD prišiel o rozvážneho a kvalitného človeka, vraví Podmanický a Maďariča nemieni nasledovať

Smer-SD prišiel o rozvážneho a kvalitného človeka, vraví Podmanický a Maďariča nemieni nasledovať

BRATISLAVA 26. októbra (WebNoviny.sk) – Poslanec NR SR a krajský predseda Smeru v Žiline Ján Podmanický považuje za škodu, že Smer prichádza o tak rozvážneho a kvalitného človeka, ako je Marek Maďarič.

Za všetko dobré treba poďakovať

Ako povedal Podmanický v piatok pre agentúru SITA, Maďaričovi treba za všetko dobré, čo za dlhé roky pre stranu spravil, poďakovať.

Podmanický bol v Smere považovaný za Maďaričovho človeka. „V mnohých oblastiach som mal podobný názor ako Maďarič, v niektorých oblastiach sa naše názory rozchádzali. Priznávam však, že máme naďalej medzi sebou veľmi dobrý vzťah a budeme naďalej komunikovať. Dúfam, že zostávame v dobrom vzťahu,“ uviedol Podmanický.

Strana prekoná ťažké obdobie

Nasledovať Maďariča však Podmanický nemieni. „Pokiaľ bude Smer aj naďalej prinášať sociálne a národné témy a bude ich obhajovať, nie je dôvod zo Smeru odchádzať. Smer prekoná aj toto ťažšie obdobie a stabilizuje sa. V porovnaní s opozíciou je najlepšou alternatívou pre národne a sociálne orientovaného voliča,“ dodal.

Poslanec NR SR a exminister kultúry Marek Maďarič vo štvrtok oznámil, že odchádza z koalície aj zo strany Smer-SD. „Nechcem seba ani svojich kolegov v koalícii privádzať do situácie, keď ako koaličný poslanec nehlasujem za čoraz viac vládnych alebo koaličných návrhov. Nechcem byť zároveň súčasťou koalície, v ktorej má hlavné slovo politik, ktorý si berie za vzor orbánovskú politiku oslabovania demokracie a odklonu od Európskej únie. Keďže strana Smer-SD je súčasťou vládnej koalície, rozhodol som sa vystúpiť aj z tejto politickej strany. V NR SR budem ďalej pôsobiť ako nezávislý poslanec,“ uviedol Maďarič.

Viac k témam: Ján Podmanický, Marek Maďarič, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Smer-SD prišiel o rozvážneho a kvalitného človeka, vraví Podmanický a Maďariča nemieni nasledovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *