Home / SVET / Prudký lejak a záplava v Jordánsku si vyžiadali mŕtvych, voda strhla skupinu žiakov a učiteľov

Prudký lejak a záplava v Jordánsku si vyžiadali mŕtvych, voda strhla skupinu žiakov a učiteľov

AMMÁN 26. októbra (WebNoviny.sk) – Počet mŕtvych po štvrtkovej náhlej záplave spôsobenej prudkým lejakom, ktorá neďaleko Mŕtveho mora v Jordánsku strhla skupinu žiakov a učiteľov zo strednej školy, stúpol na 18. Tridsaťpäť ľudí utrpelo zranenia.

Ako uviedol jordánsky brigádny generál Faríd al-Šará, bez zranení vyviazlo 13 osôb, pričom niektoré sa zachránili vďaka tomu, že sa zachytili skál.

Príval vody nemilo prekvapil turistov vo štvrtok popoludní pri teplých prameňoch blízko Mŕtveho mora, uviedol al-Šará s tým, že sa tam vtedy nachádzalo 37 stredoškolákov, sedem učiteľov a ďalší turisti. „Študentov to zmietlo až do vzdialenosti štyroch až piatich kilometrov,“ povedal a dodal, že niektorých voda odniesla až k samotnému moru.

Záchranná operácia v oblasti trvala až do noci a zúčastnili sa na nej aj vrtuľníky a potápači. Na žiadosť jordánskej vlády vyslala pátrací a záchranný tím aj izraelská armáda.

Jordánsky premiér Umar Razzáz vo štvrtok pricestoval na miesto nešťastia a neskôr navštívil aj zranených v nemocnici. Jordánsky kráľ Abdalláh II. mal v piatok vycestovať do Bahrajnu, pre nešťastie návštevu zrušil.

Viac k témam: záchranári, záplava
Zdroj: Webnoviny.sk – Prudký lejak a záplava v Jordánsku si vyžiadali mŕtvych, voda strhla skupinu žiakov a učiteľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *