Home / EKONOMIKA / Britská spoločnosť Debenhams skončila v rekordnej strate, zavrie desiatky obchodných domov

Britská spoločnosť Debenhams skončila v rekordnej strate, zavrie desiatky obchodných domov

LONDÝN 25. októbra (WebNoviny.sk) – Britská spoločnosť Debenhams, ktorá prevádzkuje sieť obchodných domov, vykázala rekordnú celoročnú stratu a uviedla, že zatvorí do 50 obchodných domov, čo znamená ohrozenie 4 tis. pracovných miest.

Za účtovný rok do prvého septembra skupina skončila v strate 491,5 mil. libier (GBP), pričom v predošlom roku dosiahla zisk 59 mil. GBP. Doteraz Debenhams plánoval zatvorenie 10 obchodných domov.

Ziskové nezostanú

Šéf firmy Sergio Bucher uviedol, že jeho spoločnosť „prijíma tvrdé rozhodnutia“ o obchodných domoch, ktorých finančný výkon sa pravdepodobne časom zhorší. Informuje o tom portál bbc.com.

Bucher uviedol, že ďalších 40 obchodných domov určených na zatvorenie „v súčasnosti prispieva pozitívne“ k podnikaniu. Dodal však: „Pri pokračovaní terajších trendov však neveríme, že zostanú ziskové v budúcich rokoch a preto máme v úmysle zavrieť tieto obchodné domy v priebehu troch až piatich rokov.“

Minimum nútených prepustení

Podľa informácií BBC tieto zmeny sa môžu dotknúť približne 4 tis. pracovných pozícií, ale firma Debenhams dúfa, že bude „minimum“ nútených prepustení zo zamestnania na základe nadbytočnosti.

Spoločnosť podľa jej šéfa identifikovala „ziskové jadro do 100 obchodných domov na hlavných a aktívnych trhoch„, kde by mohla dosiahnuť pozitívny výnos z budúcich investícií.

(1 EUR = 0,88233 GBP)

Viac k témam: Debenhams, obchodný dom, Sergio Bucher, strata
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská spoločnosť Debenhams skončila v rekordnej strate, zavrie desiatky obchodných domov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *