Home / SVET / Južná Kórea a Spojené štáty odvolali vojenské cvičenie, ich cieľom je diplomatický pokrok s KĽDR

Južná Kórea a Spojené štáty odvolali vojenské cvičenie, ich cieľom je diplomatický pokrok s KĽDR

SINGAPUR 19. októbra (WebNoviny.sk) – Spojené štáty a Južná Kórea odvolali ďalšie tohtoročné veľké vojenské cvičenia. Dôvodom sú snahy o diplomatický pokrok so Severnou Kóreou.

Hovorkyňa Pentagonu Dana W. White uviedla, že Washington a Soul zrušili letecké cvičenia známe ako Vigilant Ace (v preklade Ostražité eso, pozn. SITA), aby „poskytli diplomatickému procesu každú príležitosť na pokračovanie“. Oznámenie odvolania cvičení prišlo v čase, keď je americký minister obrany v Singapure na konferencii so svojimi ázijskými rezortnými kolegami.

Cvičenia Vigilant Ace sa konajú každý rok, pričom vlani sa uskutočnili v decembri. Washington a Soul zrušili spoločné vojenské cvičenia aj v júni, vtedy išlo o manévre Freedom Guardian (Strážca slobody).

Stalo sa tak po tom, čo americký prezident Donald Trump náhle oznámil, že cvičenia neschvaľuje, pričom ich nazval provokatívnymi a drahými. Šéf Bieleho domu sa tak vyjadril po summite so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

Viac k témam: KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, vojenské cvičenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Južná Kórea a Spojené štáty odvolali vojenské cvičenie, ich cieľom je diplomatický pokrok s KĽDR © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *