Home / šport / Ostatné športy / Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški

Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški

LJUBUŠKI 17. októbra (WebNoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov zvládli úlohu favorita v stretnutí 6. kola 8. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“ zvíťazili na palubovke RK Izvidjač Ljubuški 26:22 (12:9). Kým pre nich to bol tretí víťazný duel za sebou, svojmu súperovi, ktorý uzatvára poradie SEHA ligy, nedovolili pripísať si na konto prvý triumf v aktuálnej edícii súťaže.

Vo vyrovnanom I. polčase sa tímy striedali vo vedení. V záverečnej desaťminútovke však Prešovčania šnúrou troch gólov odskočili na 11:8 a trojgólový náskok si udržali až do prestávky. Do druhého dejstva lepšie vstúpili domáci, ktorí zásluhou Primoraca v 38. min vyrovnali na 15:15. Šarišania opäť získali vedenie, v 49. min vyhrávali 20:17, čo sa ukázalo ako rozhodujúci náskok. Najviac gólov v drese Tatrana dosiahol Martin Straňovský (8).

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po šiestich vystúpeniach bilanciu štyri výhry – dve prehry (obe jednogólové) a v tabuľke sa so ziskom 12 bodov posunuli na 3. miesto. Už o tri dni – v sobotu 20. októbra – nastúpi úradujúci slovenský šampión v 7. kole SEHA League na palubovke macedónskeho RK Metalurg Skopje, s ktorým účinkuje v rovnakej skupine aj v Lige majstrov.

SEHA Gazprom League 2018/2019

6.kolo

RK Izvidjač Ljubuški (Bosna a Herceg.) – Tatran Prešov (SR) 22:26 (9:12)
Najviac gólov: Kaludjerevič a Čutura po 4, Delič 4/2 – M. Straňovský 8/3, Butorac 4, Rábek, Lapajne a Babič po 3
Pok. hody: 4/3 – 9/4, vylúčení: 4 – 3

Viac k témam: RK Izvidjač Ljubuški, SEHA Gazprom League, Tatran Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *