Home / SLOVENSKO / Na drevorubača padol strom, záchranári mu leteli na pomoc a onedlho na to pomáhali turistovi

Na drevorubača padol strom, záchranári mu leteli na pomoc a onedlho na to pomáhali turistovi

BRATISLAVA 12. októbra (WebNoviny.sk) – Leteckí záchranári z Banskej Bystrice leteli na pomoc drevorubačovi, na ktorého spadol strom.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková, nešťastie sa stalo dnes dopoludnia v lese nad obcou Krná (okres Poltár). K 40-ročnému mužovi spustili pomocou navijaka z paluby vrtuľníka lekárku.

Drevorubač utrpel poranenie chrbtice a hrudníka, bol však pri vedomí a sťažoval sa na silné bolesti. Po ošetrení ho vrtuľníkom previezli do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Krátko po návrate na základňu prišlo ďalšie volanie o pomoc. Tentokrát išlo o 45-ročného turistu, ktorému počas výstupu na Kriváň prišlo zle, mal kŕče s následným predkolapsovým stavom.

Lekárka mu v teréne poskytla neodkladnú zdravotnú starostlivosť a vrtuľník ho previezol na Štrbskom Pleso, kde mu posádka doplnila liečbu. Keďže jeho zdravotný stav si nevyžiadal ďalší letecký transport do zdravotníckeho zariadenia, ďalej už pokračoval samostatne.

Viac k témam: leteckí záchranári, turista
Zdroj: Webnoviny.sk – Na drevorubača padol strom, záchranári mu leteli na pomoc a onedlho na to pomáhali turistovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Klenot Karpát a jedinečné kúpele: Trenčianske Teplice chcú byť „Mestom bez dymu“

Toto kúpeľné mesto patrí k najstarším a najnavštevovanejším v našej krajine a aktuálne sa zameria na osvetu v oblasti fajčenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *