Home / SVET / Foto: Hurikán Michael zanechal v Severnej Karolíne státisíce domácností bez elektriny

Foto: Hurikán Michael zanechal v Severnej Karolíne státisíce domácností bez elektriny

PANAMA CITY 12. októbra (WebNoviny.sk) – Hurikán Michael zanechal v americkom štáte Severná Karolína viac ako 530-tisíc domácností bez elektriny.

Záplavy v Charlotte a Raleigh

Kancelária guvernéra Roya Coopera potvrdila, že výpadky sa týkajú najmä centrálneho regiónu Piedmont, kde v dôsledku vetra s rýchlosťou 60 metrov za hodinu popadali stromy.

V niektorých častiach spadlo až 18 centimetrov zrážok. Záplavy postihli aj dve najväčšie mestá Charlotte a Raleigh alebo univerzitné mesto Chapel Hill. V Piedmonte a takisto v horských oblastiach museli vykonať desiatky evakuácií a iných záchranných prác.

Elektrinu nemá ani psychiatrická nemocnica

Úrady takisto informovali, že Michael odrezal od elektriny aj najväčšiu psychiatrickú nemocnicu v meste Chattahoochee v štáte Florida.

Zariadenie v súčasnosti funguje na záložných generátoroch. Helikoptéra na miesto priviezla vodu a jedlo, keďže pád stromu počas búrky poškodil vodovodné potrubie.

V centre sa nachádza takmer tisíc pacientov a viac ako 300 členov personálu, ktorým prišlo na pomoc 50 kolegov z dvoch iných zariadení. Niektoré okolité cesty sú takisto zablokované.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hurikán Michael za sebou nechal spúšť

Viac k témam: hurikán, hurikán Michael, počasie, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Hurikán Michael zanechal v Severnej Karolíne státisíce domácností bez elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *