Home / SVET / V Tanzánii uniesli najmladšieho afrického miliardára Dewjiho, polícia pátra po únoscoch

V Tanzánii uniesli najmladšieho afrického miliardára Dewjiho, polícia pátra po únoscoch

DAR ES SALAAM 11. októbra (WebNoviny.sk) – Ozbrojení muži uniesli v tanzánskom meste Dar es Salaam najmladšieho afrického miliardára Mohammeda Dewjiho.

Stalo sa tak vo štvrtok ráno pred hotelom v bohatej štvrti Oysterbay, kde 43-ročný podnikateľ a filantrop pravidelne navštevoval posilňovňu. Komisár miestnej polície Paul Makonda uviedol, že ho v čase incidentu nesprevádzali ochrankári. Motív únosu zatiaľ nie je známy.

Podľa očitých svedkov únoscovia vystrelili do vzduchu, predtým než s miliardárom z miesta ušli. Predpokladá sa, že dvaja z únoscov boli cudzinci. Makonda sa pre novinárov vyjadril, že to boli belosi. V súvislosti s prípadom už zatkli troch ľudí. Bezpečnostné zložky po celej krajine sú v pohotovosti a pátrajú po únoscoch, uviedla polícia.

Podľa magazínu Forbes má Dewjiho majetok hodnotu 1,5 miliardy dolárov (v prepočte približne 1,3 miliardy eur). Podnikateľ je podľa publikácie jediným tanzánskym miliardárom.

Viac k témam: Mohammed Dewji, únos
Zdroj: Webnoviny.sk – V Tanzánii uniesli najmladšieho afrického miliardára Dewjiho, polícia pátra po únoscoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *