Home / SLOVENSKO / Polícia opäť vyšetruje výtvarníka Ľuboša Lorenza známeho viacerými kontroverznými činmi

Polícia opäť vyšetruje výtvarníka Ľuboša Lorenza známeho viacerými kontroverznými činmi

KOŠICE 9. októbra (WebNoviny.sk) – Pre podozrenie z trestného činu hanobenia štátneho symbolu verejne, alebo na mieste verejnosti prístupnom, polícia stíha košického výtvarníka Ľuboša Lorenza. Pre agentúru SITA to dnes potvrdila hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Umelec sa prezentoval v tričku s dehonestujúcim vyobrazením štátneho znaku SR. Ako uviedla Mésarová, v tomto prípade polícia koná zo zákona – ex offo.

V súčasnosti prebieha vyšetrovanie, znalecké dokazovanie, polícia vykonáva potrebné procesné úkony,“ dodala. Polícia sa bližšie vyjadrovať nebude pre prebiehajúce vyšetrovanie. Za tento skutok Trestný zákon ukladá trest odňatia slobody až na tri roky.

Košický výtvarník Ľuboš Lorenz je spolu s Petrom Kalmusom známy viacerými kontroverznými činmi, napríklad pomaľovaním busty Vasiľa Biľaka červenou farbou či strhávaním symbolov komunizmu – kosáka a kladiva, z pamätníka vojakov sovietskej armády padlých v druhej svetovej vojne na košickom Námestí osloboditeľov.

Viac k témam: Ľuboš Lorenz, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia opäť vyšetruje výtvarníka Ľuboša Lorenza známeho viacerými kontroverznými činmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dotácie na obnovu hradov a kultúrnych pamiatok sú ohrozené, exministerka Milanová to považuje za hanbu

Peniaze z dotačného programu „Obnovme si svoj dom“ sa na opravu hradov môžu použiť iba do konca roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *