Home / EKONOMIKA / Odchod Británie z EÚ bez dohody by mohol byť pre nemecký priemysel katastrofou

Odchod Británie z EÚ bez dohody by mohol byť pre nemecký priemysel katastrofou

BERLÍN 9. októbra (WebNoviny.sk) – Na nadchádzajúcich vyjednávaniach o ukončení členstva Veľkej Británie v Európskej únii musia politickí lídri podľa Združenia nemeckého priemyslu (BDI) dosiahnuť veľký prielom.

Združenie v utorok varovalo, že takzvaný tvrdý brexit, čiže odchod Británie z EÚ bez dohody, by bol „katastrofou“ pre firmy na oboch stranách Lamanšského prielivu.

Na nadchádzajúcich rokovaniach „Európa musí predísť najhoršiemu scenáru brexitu“ a musí byť pripravená na kompromis, povedal šéf BDI Joachim Lang.

Zároveň „nevyhnutnou podmienkou je to, aby Londýn konečne pochopil realitu„, dodal. Podľa Langa „v opačnom prípade bude Európe hroziť smerovanie k neriadenému brexitu. Dôsledkom by bola rozsiahla kríza.“

Viac k témam: BDI Združenie nemeckého priemyslu, brexit
Zdroj: Webnoviny.sk – Odchod Británie z EÚ bez dohody by mohol byť pre nemecký priemysel katastrofou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hlavných kontrolórov v samosprávach je málo, problémom je podľa Andrassyho nedostatočná legislatíva

Predseda NKÚ považuje za skutočne kritické, ak výška úväzkov miestneho kontrolóra presahuje viac ako 170 percent, alebo ak počet obcí, ktoré má na starosti jeden kontrolór, je viac ako 10.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *