Home / KULTÚRA / Hudba / Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba

Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba

BRATISLAVA 7. októbra (WebNoviny.sk) – Argentínske tangá a slovenská hudba zaznejú v podaní kvarteta ALEA. Komorné hudobné zoskupenie v zložení akordeonista Boris Lenko, klavirista Daniel Buranovský, huslista Stano Palúch a kontrabasista Ján Krigovský navštívi počas najbližších dní Bratislavu, Skalicu a Banskú Bystricu. Agentúru SITA o tom informovali organizátori z občianskeho združenia ORGANYzácia.

Trojica koncertov odštartuje už v pondelok 8. októbra o 19:00 v centre hlavného mesta v Pálffyho paláci na Zámockej ulici. Na koncert sa ďalej môžu tešiť v stredu 10. októbra o 17:00 v Skalici v Jezuitskom kostole. Napokon ALEA zavíta 16. októbra o 17:30 na scénu Konzervatória J. L. Bellu v Banskej Bystrici.

Kvarteto ALEA

Súbor ALEA patrí medzi ojedinelé projekty slovenskej hudobnej scény z posledných 20 rokov. Tvoria ho uznávaní hudobníci, ktorí na svojich vystúpeniach ponúkajú netradičný mix tradičných diel koncertov klasickej hudby a kompozície významného skladateľa tanga Astora Piazzollu, tvorcu nového štýlu nazvaného nuevo tango, ktorý v sebe zahŕňa aj prvky džezu a klasickej hudby. Na počiatku fungovania kvarteta bola snaha interpretovať hudbu Astora Piazzollu v sofistikovanom akustickom znení. Postupne sa netradičné obsadenie – husle, akordeón, klavír a kontrabas stalo inšpiráciou pre mnohých slovenských autorov, ktorí súboru šijú skladby na mieru. Na koncertoch v Bratislave, Skalici a v Banskej Bystrici zaznie hudba Astora Piazzollu a skladby Petra Zagara a Stanislava Palúcha.

Viac k témam: Banská Bystrica, Bratislava, kvarteto ALEA, Skalica
Zdroj: Webnoviny.sk – Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *