Home / SLOVENSKO / Osobu zadržanú za výbuch auta a smrť poslanca v roku 2013 obvinili z úkladnej vraždy

Osobu zadržanú za výbuch auta a smrť poslanca v roku 2013 obvinili z úkladnej vraždy

BRATISLAVA 5. októbra (WebNoviny.sk) – V súvislosti s vraždou mestského poslanca v Žiari nad Hronom v roku 2013 vyšetrovateľ protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil jednu osobu z trestného činu úkladnej vraždy a spracoval podnet na jej väzobné stíhanie.

Druhú osobu po vypočutí prepustili. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Protizločinecká jednotka zadržala v stredu ráno počas operácie Tornádo vo Veľkom Krtíši dve osoby podozrivé z vraždy. Išlo o výbuch vozidla s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským v Žiari nad Hronom.

Ako uviedol šéf Národnej protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian, pri skutku z júla 2013 bol použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodok auta zosnulého. Počas riadenia vozidla vybuchol nástražný výbušný systém a Marek Rakovský utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Viac k témam: NAKA, úkladná vražda, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Osobu zadržanú za výbuch auta a smrť poslanca v roku 2013 obvinili z úkladnej vraždy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák navštívil so španielskou ministerkou obrany Centrum výcviku Lešť, zhodnotili aj pripravenosť vojakov (video)

Ako uviedlo Ministerstvo obrany, bude to Španielsko, kto v júli tohto roka preberie od Česka velenie predmetného bojového zoskupenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *