Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka BMW po brexite zastaví výrobu v Británii, uviedla aj dôvod štvortýždňovej prestávky

Automobilka BMW po brexite zastaví výrobu v Británii, uviedla aj dôvod štvortýždňovej prestávky

PARÍŽ 2. októbra (WebNoviny.sk) – Nemecká automobilka BMW v období po vystúpení Británie z EÚ zastaví pre pravidelnú údržbu produkciu vo svojich britských závodoch na výrobu vozidiel Mini a Rolls Royce. Firma sa tak chce vyhnúť akýmkoľvek vplyvom brexitu na dodávateľský reťazec.

Od konca marca budúceho roka BMW urobí štvortýždňovú prestávku v závode na produkciu áut Mini a dvojtýždňovú pauzu v závode na výrobu vozidiel Rolls Royce.

Šéf predaja BMW Pieter Nota v utorok povedal, že automobilka dúfa, že brexit bude hladký. Dodal však, že „zároveň sa pripravujeme na horšie možnosti“.

Nepredpokladá sa, že tieto prestávky ovplyvnia výrobné plány automobilky. Pauza v závode na produkciu áut Mini v Oxforde sa presúva zo zvyčajného letného obdobia. Na otázku, či by firma BMW mohla presunúť výrobu z Veľkej Británie, Nota odpovedal: „Určite to nie je plánované, ale samozrejme podmienky musia zostať priaznivé.“

Viac k témam: BMW, brexit, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka BMW po brexite zastaví výrobu v Británii, uviedla aj dôvod štvortýždňovej prestávky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *