Home / SVET / Na ostrove Sulawesi kopú masový hrob pre stovky obetí zemetrasenia a cunami

Na ostrove Sulawesi kopú masový hrob pre stovky obetí zemetrasenia a cunami

PALU 30. septembra (WebNoviny.sk) – V meste Palu na indonézskom ostrove Sulawesi kopú masový hrob pre obete zemetrasení a cunami, ktoré po sebe zanechali najmenej 832 mŕtvych. Väčšina z nich zomrela práve v tomto meste. Jama, ktorú budú kopať aj počas nedeľnej noci, bude mať rozmer desať krát sto metrov a uložia do nej najmenej 300 tiel.

Šéf indonézskej národnej agentúry na zmierňovanie následkov katastrof Willem Rampangilei uviedol, že v prípade potreby môžu hrob zväčšiť. Zatiaľ nie je známe, kedy sa bude konať pohreb, no Rampangilei vyhlásil, že to „musí byť čím skôr zo zdravotných a náboženských dôvodov“. Väčšina obyvateľov Palu sú moslimovia.

Odporúčame:
Foto: Zo Sulawesi hlásia stovky mŕtvych, v troskách pátrajú po ďalších obetiach zemetrasenia a cunami

Centrálnu časť ostrova zasiahli vlny vysoké tri metre po tom, ako tam udrelo niekoľko zemetrasení, pričom najsilnejšie malo magnitúdu 7,5. Hovorca spomínanej agentúry Sutopo Purwo Nugroho v nedeľu povedal, že zatiaľ nemajú kompletné správy o obetiach z pobrežných oblastí, a teda počet mŕtvych bude zrejme narastať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zemetrasenie a cunami na ostrove Sulawesi

Viac k témam: cunami, zemetrasenie, zemetrasenie a cunami na ostrove Sulawesi
Zdroj: Webnoviny.sk – Na ostrove Sulawesi kopú masový hrob pre stovky obetí zemetrasenia a cunami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi tlačia severozápadne od Avdijivky, ale ich konečný cieľ je zatiaľ nejasný, hlási Inštitút pre štúdium vojny

Okupanti sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli využiť oblasť, kde s najväčšou pravdepodobnosťou v blízkej budúcnosti získajú taktickú výhodu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *