Home / SLOVENSKO / Kandidátom strany na prezidenta republiky sa stal predseda SMK József Menyhárt

Kandidátom strany na prezidenta republiky sa stal predseda SMK József Menyhárt

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Slávnostný kongres Strany maďarskej komunity (SMK) odsúhlasil kandidáta strany na post prezidenta republiky, je ním predseda strany József Menyhárt. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka SMK Helena Fialová.

Kongres SMK ďalej vo svojom vyhlásení uvádza, že strana považuje za svoju výraznú úlohu v roku 2018 zabezpečiť také miestne zastupovanie záujmov v jesenných komunálnych voľbách, ktoré bude mať prioritne na zreteli zachovanie a rozvoj maďarských komunít. Ďalším dôležitým medzníkom je pre ňu voľba rezidenta republiky, po nej voľby do Európskeho parlamentu, ako aj blížiace sa voľby do Národnej rady SR.

Odporúčame:
Aktualizované: Bugár už má podpisy na prezidentskú kandidatúru, verí si na postup do druhého kola

Strana maďarskej koalície vznikla spojením maďarských strán na Slovensku vytvorených po zmene režimu. Zjednocujúci kongres sa konal 21. júna 1998 v Dunajskej Strede. Na kongrese 22. septembra 2012 bola premenovaná na Stranu maďarskej komunity.

Naďalej pokladá za svoj prioritný cieľ a poslanie zachovanie a rozvoj maďarskej komunity vo svojom rodnom kraji. Ako stabilný člen Európskej ľudovej strany sa usiluje o vybudovanie prosperujúcej spoločnosti postavenej na princípoch sociálnej a trhovej ekonomiky, o posilnenie demokratického právneho štátu, ako aj o dôsledné dodržiavanie ľudských práv a práv slobôd vrátane menšinových práv.

Viac k témam: József Menyhárt, prezident SR, prezidentské voľby na Slovensku, SMK Strana maďarskej komunity
Zdroj: Webnoviny.sk – Kandidátom strany na prezidenta republiky sa stal predseda SMK József Menyhárt © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Deň narcisov už po piatykrát v dm

Pripnutie žltého narcisu na hruď vyjadruje spolupatričnosť, podporu a vnáša do života nádej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *