Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Slovenskí dolároví milionári veria najviac stavebným pozemkom, obľúbili si však aj iné investície

Slovenskí dolároví milionári veria najviac stavebným pozemkom, obľúbili si však aj iné investície

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenskí dolároví milionári veria z hľadiska výnosu najviac stavebným pozemkom. V prieskume J&T Banky Wealth Report medzi dolárovými milionármi sa tak vyjadrilo 35 % respondentov. Korporátnym dlhopisom verí 32 % slovenských dolárových milionárov. Akcie zahraničných firiem uviedlo 21 % opýtaných.

Otvorenosť k investičným nástrojom

K stáliciam, čo sa týka najzaujímavejšieho zhodnotenia, u slovenských dolárových milionárov patria alternatívne investície (24 %), zmenky (13 %) či iné nehnuteľnosti (12 %).

Najväčší posun vo vnímaní najzaujímavejšieho výnosu zažili u nich podľa J&T Banky startupy, keď medziročne vzrástli o desať percentuálnych bodov a dosiahli 25 %, čo je podľa banky návrat na úrovne spred roka 2017.

Odporúčame:
Štáty Európskej únie stratili v roku 2016 na dani z pridanej hodnoty takmer 150 miliárd eur

Pri celkovom pohľade na portfólio badať u milionárov podľa J&T Banky ešte opatrnosť, keď 51 % z neho tvoria stále konzervatívne nástroje. Avšak citeľná je už podľa vyjadrení riaditeľky J&T Banky na Slovensku Anny Macalákovej väčšia otvorenosť k investičným nástrojom. Slováci si obľúbili najmä investovanie do korporátnych dlhopisov, ktoré tvoria 30 % ich investičného portfólia, čo je dvakrát viac ako pri svetových milionároch.

Záujem o zberateľské aktíva

Prieskum ukázal, že slovenskí dolároví milionári sa stále viac zaujímajú aj o zberateľské aktíva. Investujú najmä do umenia, známok a do mincí. Prestíž spojenú s vlastníctvom danej veci dolároví milionári spájajú najmä s hodinkami. Pri víne vyhráva zasa pridruženie do spoločenstva ľudí, ktorí majú o túto vec záujem.

Odporúčame:
Africký migrant vyhral dva razy v lotérii, je z neho milionár

Prieskum z júna až augusta 2018 uskutočnila J&T Banka v spolupráci s agentúrou Perfect Crowd. Cieľom prieskumu bolo zmapovať investičné správanie a životný štýl dolárových milionárov, teda tých, ktorých disponibilný majetok má hodnotu minimálne 1 milión USD. Do prieskumu sa na Slovensku zapojilo 114 respondentov.

(1 EUR = 1,1777 USD)

Viac k témam: banka, dolárový milionár, investície
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí dolároví milionári veria najviac stavebným pozemkom, obľúbili si však aj iné investície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *