Home / SLOVENSKO / Kiska oceňuje prácu policajtov vo vyšetrovaní vraždy, ale hovorí o potrebe ďalších krokov

Kiska oceňuje prácu policajtov vo vyšetrovaní vraždy, ale hovorí o potrebe ďalších krokov

BRATISLAVA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska oceňuje prácu policajtov, ktorí na prípade dvojnásobnej vraždy novinára a jeho partnerky pracujú.

Kiska to uviedol na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook. Prezident však dodal, že ide iba o prvý dôležitý krok, ktorý má viesť k detailnému objasneniu celého prípadu.

Investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušníkovú zavraždil neznámy páchateľ ešte vo februári tohto roka.

Zásah mal prísť skôr

Polícia od začiatku pracovala s verziou, že vražda súvisí s novinárskou prácou Kuciaka. Podľa Andreja Kisku mal prísť zásah kompetentných skôr, pretože na viacerých prípadoch korupcie a organizovaných skupinách začali pracovať až potom, čo bol novinár zavraždený, pričom mali dostatok informácií už predtým.

Odporúčame:
Aktualizované: NAKA zatkla podozrivých z vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice

„Veľmi oceňujem významný posun vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na vyšetrovanie boli nasadení tí najlepší ľudia. Je to prvý krok, za ktorým musia nasledovať mnohé ďalšie, aby sme mohli začať obnovovovať dôveru ľudí v štát a jeho schopnosť zabezpečiť spravodlivosť. Musíme zistiť, kto bol objednávateľom vraždy,“ uviedol Kiska na sociálnej sieti.

Volá po ďalších krokoch

„O pôsobení mafie na východe Slovenska, o ktorej písal Ján Kuciak, vedelo ministerstvo vnútra roky a konať začalo až po vražde. Zrušili sme Mečiarove amnestie, ale máme tu ďalšie obrovské podozrenie zo zneužitia nášho štátu v prípade únosu občana Vietnamu. Potrebujeme ešte veľa rýchlych krokov na to, aby sme mohli hovoriť o obnovení dôvery ľudí v štát,“ doplnil prezident.

Odporúčame:
Polícia zverejnila fotografie zo zásahu, pri ktorom zatkli podozrivých z vraždy Kuciaka

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili v obci Veľká Mača ešte 21. februára tohto roka. V súvislosti s týmto prípadom sa udiali viaceré personálne zmeny vo vláde SR a do ulíc vyšli desaťtisíce protestujúcich občanov. Kuciak pracoval ako investigatívny redaktor pre portál Aktuality.sk.

Viac k témam: Andrej Kiska, Ján Kuciak, Martina Kušnírová, NAKA Národná kriminálna agentúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska oceňuje prácu policajtov vo vyšetrovaní vraždy, ale hovorí o potrebe ďalších krokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *