Home / KULTÚRA / Šiesty ročník Fashion LIVE! prinesie netradičnú scénu a afterparty v zaujímavom industriálnom priestore

Šiesty ročník Fashion LIVE! prinesie netradičnú scénu a afterparty v zaujímavom industriálnom priestore

BRATISLAVA 27. septembra 2018 (WBN/PR) – Módne podujatie Fashion LIVE! prichádza už šiesty rok do Starej tržnice v Bratislave v termíne od 17. – 19.10.2018 s tým najlepším, čo slovenská ale i zahraničná módna scéna ponúka. Medzi dizajnérmi zo Slovenska opäť nebudú chýbať veľké mená ako napríklad Boris Hanečka, Marcel Holubec W., Lenka Sršňová, Petra Kubíková či Martin Hrča. Z Českej republiky po prvýkrát predstavia svoju tvorbu uznávané dizajnérky Kateřina Geislerová a Tereza Vu. Úplnou novinkou, ktorá návštevníkov podujatia nepochybne poteší bude aj špeciálna Afterparty Fashion LIVE!, kde si užijú nielen módne performance a skvelú hudbu, ale za DJ-ský pult sa postavia dokonca aj samotní dizajnéri z Fashion LIVE!.

 „Prípravy na podujatie sú v tomto čase už v plnom prúde. Opäť sa nám podarilo vystavať dramaturgicky veľmi kvalitný program, ktorý odzrkadľuje aktuálne dianie v oblasti módy na Slovensku a v Čechách. Veríme, že svojou pestrosťou osloví všetkých módnych fanúšikov,“ priblížila manažérka projektu Zora Husarčíková.

Ako je už každým rokom zvykom, podujatie prichádza s novou témou, v ktorej sa nesie celý vizuál a tou je tentokrát „Materiál a rôzna práca s ním„. Okrem komunikácie sa odrazí téma aj v pripravovanej scéne a prehliadkovom pódiu priamo v tržnici, ktoré sa realizujú pod vedením architekta Petra Gondu.

Počas troch prehliadkových dní sa Stará tržnica v Bratislave opäť premení na centrum módneho diania, počas ktorého sa v rámci šiesteho ročníka Fashion LIVE! predstavia známe dizajnérske mená, ale nebudú chýbať ani nádejné mladé talenty zo Slovenska a Česka. Návštevníci si môžu počas prestávok medzi prehliadkami pozrieť, vyskúšať alebo nakúpiť aj originálne dizajnérske kúsky v showroomoch na poschodí v Starej tržnici počas celého trvania podujatia. Zároveň tam budú mať možnosť vidieť zaujímavú výstavu dizajnérky Márie Štránekovej, ktorá bude reflektovať udržateľnosť v módnom priemysle.

Oficiálny program Fashion LIVE! 2018

Oficiálne zahájenie Fashion LIVE! nastane prvým prehliadkovým dňom 17.10.2018, ktorý otvorí s novou kolekciou návrhárka Doroti Vojtková, po nej bude nasledovať značka HAAZ, dizajnéri Maja Božovič, Petra Kubíková, Pavol Dendis a záver stredy bude patriť značke Rozbora Couture.

Na druhý deň 18.10.2018 sa bude pokračovať opäť silnou zostavou, ku ktorej hneď na začiatku patria talentovaní študenti Ateliéru odevného a textilného dizajnu z Ústí nad Labem. Najnovšiu kolekciu predstaví aj Kateřina Geislerová, ktorá patrí k najväčším menám na českej módnej scéne. Svojou výraznou ženskou tvorbou si získala ženské publikum a módnych znalcov nielen v Česku, ale aj v Paríži, kde študovala a začínala s dizajnérskou kariérou. Pánsku módu a obleky predvedie známa česká značka Blažek. O exkluzívnu prehliadku sa postará aj česká dizajnérka Tereza Vu preslávená luxusným haute couture spodným prádlom. Každý jej navrhnutý produkt je originál vytvorený vo forme rafinovaných strihov v kombinácii s luxusným materiálom určeným pre sebavedomé ženy. Obľúbená dizajnérska dvojica Boris Hanečka a Dana Voda opäť spojili svoje sily na vytvorenie novej spoločnej kolekcii, no chýbať nebude ani samostatná prehliadka Borisa Hanečku, ktorý už teraz sľubuje nezabudnuteľný zážitok.

Posledný prehliadkový deň 19.10.2018 otvoria mladé talenty Ateliéru 343 z Všvu v Bratislave a  dizajnérka Terézia Feňovčíková tvoriaca pod svojou značkou freier, ktorej patrí titul Fresh dizajnér Fashion LIVE! 2017 s kolekciou STREET ORCHIDS. Hneď po nej sa predstaví nová farebná a optimisticky naladená kolekcia dizajnérky Lenky Sršňovej. Fashion LIVE! tento rok opäť poctí svojou účasťou aj obľúbený dizajnér Martin Hrča a o záver prehliadkových dní sa postará Marcel Holubec W. Piatkový večer a celé módne podujatie uzavrie vyhlasovanie cien v kategóriach Fresh dizajnér 2018Ceny verejnosti od NOIZZ, do ktorej sa budú môcť zapojiť aj diváci a návštevníci Fashion LIVE!.

Úplnou novinkou, ktorú si Fashion LIVE! na tento rok pre návštevníkov a všetkých nadšencov módy pripravilo, je oficiálna Afterpárty, ktorá sa bude konať v sobotu 20.10.2018 na Račianskej 20 o 20:00 v bývalých Tlačiarňach Svornosť. Spoločne sa tak zároveň odhalí verejnosti doposiaľ neprístupný zaujímavý industriálny priestor, ktorý už onedlho podstúpi kompletnú rekonštrukciu. Afterparty otvorí dizajnérka Michaela Bednárová zo značkou PUOJD so svojou módno – tanečnou performance, a následne bude celá akcia pokračovať s hudbou od DJ-ov  Bulb a Purist. Za DJ-ský pult sa však okrem nich postavia aj samotní dizajnéri z Fashion LIVE!. K dispozícií budú dostupné lístky k zakúpeniu pre verejnosť.

Lístky na módne podujatie Fashion LIVE! 2018 ako aj na afterparty je možné zakúpiť si v predpredaji na www.inviton.sk alebo priamo na mieste podujatia.

O projekte Fashion LIVE! – Fashion LIVE! je módne podujatie, ktoré sprístupňuje slovenskú a svetovú módu širokej verejnosti vďaka kolekciám ostrieľaných módnych návrhárov, ale aj nádejných mladých talentov. Počas troch prehliadkových dní, ktoré sa už tradične konajú v priestoroch Starej tržnice, si milovníci módy môžu vychutnať niekoľko prehliadok denne. Na mieste si môžu zároveň zakúpiť modely od svojich obľúbených dizajnérov v dizajnérskych showroomoch.

Web: www.bratislavafashion.live

Instagram: @bratislavafashion.live

Viac k témam: Afterparty Fashion LIVE!, Fashion LIVE!, móda, módna scéna
Zdroj: Webnoviny.sk – Šiesty ročník Fashion LIVE! prinesie netradičnú scénu a afterparty v zaujímavom industriálnom priestore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michal Penk bude špeciálnym hosťom festivalu Topfest 2024

Samotný interpret sa podľa svojich slov teší na každý koncert a kontakt so svojimi fanúšikmi a vracajú sa mu spomienky na rok 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *