Home / SLOVENSKO / Na Slovensku sa výrazne ochladilo, studený front priniesol dážď a bude aj silno fúkať

Na Slovensku sa výrazne ochladilo, studený front priniesol dážď a bude aj silno fúkať

BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – V sobotu sa výrazne ochladilo, začiatkom budúceho týždňa sa očakáva mimoriadne veterné počasie.

Studený front priniesol prehánky

Veľmi teplé počasie ukončil výrazný studený front, spojený s tlakovou nížou, ktorá sa v piatok prehlbovala nad Britskými ostrovmi a Severným morom.

Studený front priniesol ráno na väčšinu územia Slovenska prehánky alebo dážď. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Ako informuje webová stránka SHMÚ, s postupujúcim frontom bude silnieť aj vietor, najmä na západnom Slovensku.

Náhla teplotná zmena

Zrážky sa postupne presunú z nášho územia ďalej na východ a popoludní bude u nás pršať už len ojedinele a lokálne sa môže zmenšiť aj oblačnosť.

Za frontom začne do našej oblasti od severozápadu prenikať chladný morský vzduch, hranica sneženia v priebehu dňa poklesne na cca 1 900 m.

Kým v piatok bola maximálna denná teplota v najteplejších oblastiach 30 °C, v sobotu bude maximum na juhu do 20 °C, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní bude len okolo 14 °C.

Viac k témam: počasie, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku sa výrazne ochladilo, studený front priniesol dážď a bude aj silno fúkať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putovná výstava 100. výročie Košickej župy predstaví občanom zaujímavosti z histórie Košického kraja (video)

Ide o exteriérovú výstavu, ktorá sa skladá z 11 grafických panelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *