Home / šport / Tenis / Aktualizované: Kližan otočil duel a prebojoval sa cez Shapovalova do semifinále turnaja v Petrohrade

Aktualizované: Kližan otočil duel a prebojoval sa cez Shapovalova do semifinále turnaja v Petrohrade

aktualizované 21. septembra, 17:19

PETROHRAD 21. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Marin Kližan sa na turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open v ruskom Petrohrade (dotácia 1 175 190 USD, tvrdý povrch v hale) prebojoval do semifinále dvojhry. Kližan v piatkovom štvrťfinále vďaka obratu vyradil siedmeho nasadeného Denisa Shapovalova z Kanady za 125 minút 3:6, 7:5, 6:3.

Odporúčame:
Lukáš Lacko si štvrťfinále v Petrohrade nezahrá, neprešiel cez Taliana Cecchinata

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan nebol ďaleko od prehry, ale za stavu 3:6 a 3:5 v druhom sete sa zmobilizoval. Získal sedem hier za sebou, čím si nielen vynútil rozhodujúce dejstvo, ale v ňom získal aj rozhodujúci náskok 3:0.

„Rozhodol môj výkon, nie chyby súpera. Bol to ťažký zápas, v treťom sete bol Denis trochu rozladený, ale mali sme niekoľko výborných výmen. Trochu ma pobolievalo bedro a stále ma bolí, budem to riešiť s fyzioterapeutom. Toto víťazstvo ma veľmi teší,“ povedal Kližan pre gotennis.ru.

Odporúčame:
V Chicagu štartuje druhý ročník Rod Laver Cupu, z Európanov sa predstaví Federer, Djokovič i Zverev

Kližan, ktorý pred šiestimi rokmi získal v Petrohrade trofej pre celkového víťaza, bude v sobotňajšom singlovom semifinále čeliť úspešnejšiemu z duelu Damir Džumhur (Bosna a Herc.-6) – Stan Wawrinka (Švaj.).

ATP World Tour 250 St. Petersburg Open

dvojhra – štvrťfinále

Martin Kližan (SR) – Denis Shapovalov (Kan.-7) 3:6, 7:5, 6:3 za 125 minút

Viac k témam: ATP World Tour 250, Denis Shapovalov, Martin Kližan
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Kližan otočil duel a prebojoval sa cez Shapovalova do semifinále turnaja v Petrohrade © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *