Home / EKONOMIKA / Euro oproti doláru posilnilo a to aj napriek tomu, že tempo medziročnej inflácie v eurozóne spomalilo

Euro oproti doláru posilnilo a to aj napriek tomu, že tempo medziročnej inflácie v eurozóne spomalilo

NEW YORK 17. septembra (WebNoviny.sk) – Spoločná európska mena v úvode pondelkového obchodovania oproti doláru posilnila.

Odporúčame:
Dolár posilnil oproti jenu, prilepšila si aj spoločná európska mena

Euro posilnilo aj napriek tomu, že tempo medziročnej inflácie v eurozóne sa v auguste podľa údajov štatistického úradu EÚ Eurostatu spomalilo na úroveň dve percentá z júlovej výšky 2,1 percenta.

Euro si voči americkej mene prilepšilo o 0,4 percenta na 1,1672 USD/EUR. Doláru sa nedarilo ani oproti japonskému jenu a jeho kurz stagnoval na úrovni 112 JPY/USD.

Viac k témam: dolár, euro, jen, svetové devízové trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Euro oproti doláru posilnilo a to aj napriek tomu, že tempo medziročnej inflácie v eurozóne spomalilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kampaň na propagáciu Slovenska za štyri milióny eur využíva zábery z Ruska. Agentúra porušila zadanie, priznáva Raši (video)

Veronika Remišová tiež uviedla, že do kampane boli zo strany ministra v prípade tlačených a online médií zapojené jedine médiá finančnej skupiny Penta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *