Home / SVET / Foto: Hurikán Florence si vyžiadal už 17 mŕtvych, medzi obeťami je aj trojmesačné bábätko

Foto: Hurikán Florence si vyžiadal už 17 mŕtvych, medzi obeťami je aj trojmesačné bábätko

NEW BERN 17. septembra (WebNoviny.sk) – Hurikán Florence si vyžiadal už 17 mŕtvych, z toho 11 v štáte Severná Karolína a šesť v Južnej Karolíne. Medzi obeťami je aj trojmesačné bábätko, ktoré zomrelo po páde stromu na mobilný dom v Gaston County v Severnej Karolíne.

Zomreli tiež matka s osemmesačným dieťaťom či manželský pár. O životy prišli aj obete vo veku 23, 42, 61, 63, 77, 78 či 81 rokov. Úrady uviedli, že počas tohto obdobia zaregistrovali aj ďalšie úmrtia, ktoré však nemajú súvis s počasím.

Odporúčame:
Foto: Záplavy odrezali Wilmington od sveta, pre hurikán Florence sú státisíce ľudí bez elektriny

Do nedeľňajšieho popoludnia zaznamenali 625-tisíc porúch elektrického vedenia, a to prevažne v Severnej Karolíne, kde je takisto približne 15-tisíc ľudí v dočasných úkrytoch. Úrady už zrušili vyše 2400 letov.

Starosta mesta New Bern v Severnej Karolíne uviedol, že v meste je nepriechodných viac ako 30 ciest, 4200 domov a vyše 300 komerčných budov je poškodených, 6000 zákazníkov je bez elektriny a 1200 obyvateľov premiestnili do úkrytov. V Severnej Karolíne sa do záchranárskych prác zapojilo 36 helikoptér a viac ako 200 člnov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hurikán Florence v USA

Viac k témam: hurikán Florence, počasie
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Hurikán Florence si vyžiadal už 17 mŕtvych, medzi obeťami je aj trojmesačné bábätko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *