Home / SLOVENSKO / Polícia preveruje skutočnosti z článku o plánoch na likvidáciu podnikateľa z Detvy

Polícia preveruje skutočnosti z článku o plánoch na likvidáciu podnikateľa z Detvy

BRATISLAVA 13. septembra (WebNoviny.sk) – Inšpekcia ministerstva vnútra koná na základe medializovaných informácií o kauze zastrašovania podnikateľa, kde údajne boli účastníkmi aj príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. Pre agentúru SITA to potvrdil tlačový odbor rezortu vnútra.

Skutok mal sprostredkovať expolicajt

Novinár Radovan Bránik v článku nazvanom Neznesiteľná ľahkosť vraždy napísal o plánoch na likvidáciu podnikateľa z Detvy, ktorého chcel odstrániť jeho konkurent.

Skutok mal podľa článku sprostredkovať bývalý policajt. „Sprostredkovateľ zmieňuje dlhodobé systematické pozorovanie životných návykov obete a tiež to, že ho realizujú profesionáli, explicitne hovorí o ´vlkoch´, ktorými sa v žargóne mafie dominujúcej v Podpoľaní nazývajú príslušníci NAKA. Tí mali byť podľa sprostredkovateľa aj jej vykonávateľmi,“ píše autor v súvislosti so zvukovou nahrávkou, ktorú v článku zverejnil.

Výbuch granátu vo firme

V článku sa tiež konštatuje, že podozrivých z objednávky vraždy a ďalších trestných činov páchaných proti obeti aktívne oboznamovali príslušníci NAKA z rezidentúry Banská Bystrica a operatívni pracovníci kriminálnej polície vo Zvolene o obsahu porád v rámci vyšetrovania skutkov.

Poškodenému podnikateľovi v roku 2012 vo firme vybuchol granát. Firma sa nachádzala v pivničných priestoroch obytného domu v Detve. Výbuch vyrazil dvere, poškodil mrežu a časť zariadení, nikoho z obyvateľov nezranil.

Viac k témam: NAKA Národná kriminálna agentúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia preveruje skutočnosti z článku o plánoch na likvidáciu podnikateľa z Detvy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *