Home / SVET / Katolícki duchovní zneužívali tisíce detí, vyše polovica mala 13 a menej rokov

Katolícki duchovní zneužívali tisíce detí, vyše polovica mala 13 a menej rokov

BERLÍN 12. septembra (WebNoviny.sk) – Rešpektovaný nemecký magazín Spiegel priniesol v stredu na svojej internetovej stránke správu o sexuálnom zneužívaní detí katolíckymi duchovnými v Nemecku, pričom uvádza, že v rokoch 1946 až 2014 sa stalo 3 677 takýchto prípadov.

Odporúčame:
Pápež v liste katolíkom odsúdil zneužívanie detí, požiadal o odpustenie

Novú štúdiu vypracovali tri nemecké univerzity na objednávku Konferencie biskupov Nemecka. Podľa týchto zistení mala vyše polovica obetí 13 a menej rokov, pričom väčšinu z nich tvorili chlapci. Každý šiesty prípad bolo znásilnenie a tieto činy zahŕňali najmenej 1 670 duchovných.

Konferencia biskupov Nemecka zatiaľ na zistenia nereagovala, plánuje tak však spraviť. Katolícka cirkev zápasí so sexuálnym zneužívaním detí zo strany duchovných už celé desaťročia. Vyšetrovanie v Spojených štátoch nedávno odhalilo zneužívanie viac než tisícky detí zo strany asi 300 katolíckych duchovných v štáte Pensylvánia.

Viac k témam: katolícka cirkev, sexuálne zneužívanie detí
Zdroj: Webnoviny.sk – Katolícki duchovní zneužívali tisíce detí, vyše polovica mala 13 a menej rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *