Home / šport / Tenis / Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom

Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom

NEW YORK 8. septembra (WebNoviny.sk) – Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová a Brit Jamie Murray sa stali víťazmi miešanej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

V sobotňajšom finále zvíťazili 2:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk) nad poľsko-chorvátskym párom Alicja Rosolská, Nikola Mektič. Víťazné duo získa prémiu vo výške 155-tisíc amerických dolárov pred zdanením. Zdolaný pár si vybojoval odmenu 70-tisíc USD.

Odporúčame:
Video: Djokovič a Del Potro zabojujú o titul vo finále US Open, Nadal pre bolesť nedohral

Úvodné dejstvo patrilo poľsko-chorvatskému páru, ktorý dvakrát prelomil podanie súperov a ujal sa vedenia 1:0 na sety. Druhé dejstvo ovládli Američanka s Britom, keď im k víťazstvu v sete stačil jeden brejk. O výsledku stretnutia musel rozhodnúť zápasový tajbrejk. Matteková-Sandsová a Jamie Murray v ňom mali za stavu 9:6 tri mečbaly, ich súperom sa však podarilo vyrovnať na 9:9. Následné dve výmeny však patrili americko-britskému páru.

Jaime Murray nadviazal na svoj vlaňajší triumf v mixe na US Open, keď zvíťazil spoločne so Švajčiarkou Martinou Hingisovou. Celkovo má na svojom konte už 4 grandslamové trofeje z miešanej štvorhry. Matteková-Sandsová si pripísala na svoje konto tretiu trofej v mixe na turnajoch veľkej štvorky. Naopak, Rosolská a Mektič nevyužili šancu získať premiérovú grandslamovú trofej v kariére.

Výsledok stretnutia sobotňajšieho finále miešanej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku):

US Open – Miešaná štvorhra – finále:

Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray (USA/V. Brit.) – Alicja Rosolská, Nikola Mektič (Poľ./Chor.) 2:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk)

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *