Home / šport / Hokej / Reprezentačná dvadsiatka otvorí po Tipsport lige aj I. ligu, do súťaže pribudli nové tímy

Reprezentačná dvadsiatka otvorí po Tipsport lige aj I. ligu, do súťaže pribudli nové tímy

BRATISLAVA 7. septembra (WebNoviny.sk) – Hokejisti HK Orange 20 otvoria po najvyššej slovenskej súťaži aj nový ročník St. Nicolaus I. hokejovej ligy.

A to už v nedeľu predohrávaným stretnutím proti hráčom domáceho Martina. Mladíci si budú chcieť napraviť chuť po prehre 0:3 proti Detve medzi elitou. Ostatné tímy I. ligy absolvujú premiéru v ročníku 2018/2019 až v stredu 12. septembra.

Novými tímami sú Martin a Humenné

Titul v druhej najvyššej hokejovej súťaži obhajujú Michalovce, ktoré po prvenstve v play-off zažili sklamanie v podobe nevydareného play-out o účasť v Tipsport lige. Na vlaňajšie druhé miesto bude chcieť nadviazať, prípadne ho ešte vylepšiť Skalica, ktorá v uplynulom ročníku ovládla základnú časť.

Odporúčame:
Zakotví Réway v HC 07 Detva? Ak si nič nenájde, má sa ozvať Ľuptákovi

Novými tímami v I. hokejovej lige sú Martin a Humenné. Licenciu napokon tesne pred jej začiatkom získal aj Prešov, ktorého účasť bola dlhodobo otázna. Šarišania pod názvom HC Prešov budú hrávať domáce zápasy vo Zvolene a káder ich A-tímu by mal byť zložený z hráčov Prešova, Zvolena a Detvy.

Play-out sa zmení na baráž

Základná časť I. ligy sa bude hrať na 44 kôl systémom 2x doma a vonku plus každý z 12 tímov do začiatku decembra absolvuje vložený domáci zápas proti HK Orange 20. Základná časť sa skončí v utorok 29. januára 2019, vyprofiluje sa z nej najlepšia osmička pre play-off.

Ďalej sa bude pokračovať klasicky od štvrťfinále až po finále, ktoré sa bude hrať na štyri víťazné zápasy a vyvrcholí najneskôr 8. marca 2019. Systém boja o postup do najvyššej súťaže sa na konci zjednoduší.

„Play-out sa zmení na baráž. Posledný tipsportligový tím zo Slovenska si zmeria sily s víťazom play-off I. ligy v sérii na štyri víťazstvá,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner.

Viac k témam: 1. slovenská hokejová liga, HC 07 Orin Detva, HK Orange 20, St. Nicolaus 1. hokejová liga SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Reprezentačná dvadsiatka otvorí po Tipsport lige aj I. ligu, do súťaže pribudli nové tímy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Edmonton sa postaral o drámu, ale Florida má na dosah Stanleyho pohár (video)

Fanúšikovia v Edmontone videli finálový zápas prvýkrát po 18 rokoch, je však čoraz menej pravdepodobné, že sa dočkajú aj Stanleyho pohára po 34 rokoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *