Home / SVET / Stúpol počet obetí zemetrasenia na ostrove Hokkaido, desiatky ľudí je však stále nezvestných

Stúpol počet obetí zemetrasenia na ostrove Hokkaido, desiatky ľudí je však stále nezvestných

TOKIO 7. septembra (WebNoviny.sk) – Počet obetí silného zemetrasenia na ostrove Hokkaido v Japonsku stúpol na 16. Potvrdil to japonský premiér Šinzó Abe. Podľa jeho slov je tiež mnoho osôb zranených a 26 ostáva nezvestných.

Japonskí záchranári medzičasom pokračujú v pátraní po ľuďoch, ktorí mohli zemetrasenie prežiť. Nezvestní môžu byť zasypaní pod troskami a početnými zosuvmi pôdy. Okolo 1,6 milióna obyvateľov naprieč ostrovom je tiež stále bez elektrickej energie.

Odporúčame:
Video: Ostrov Hokkaido zasiahlo silné zemetrasenie, stovky sú zranení a milióny ľudí ostali bez elektriny

Zemetrasenie bolo už druhou prírodnou katastrofou, ktorá zasiahla Japonsko tento týždeň. Začiatkom týždňa bičoval krajinu silný tajfún, ktorý si vyžiadal najmenej desať obetí a spôsobil tiež rozsiahle škody.

Zemetrasenie zasiahlo Japonsko vo štvrtok ráno a tisíce ľudí strávili noc v evakuačných centrách. Úrady zároveň varujú obyvateľov, aby boli obozretní a pripravení na prípadné dotrasy.

Viac k témam: nezvestní, prírodná katastrofa, Šinzó Abe, záchranári, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Stúpol počet obetí zemetrasenia na ostrove Hokkaido, desiatky ľudí je však stále nezvestných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi tlačia severozápadne od Avdijivky, ale ich konečný cieľ je zatiaľ nejasný, hlási Inštitút pre štúdium vojny

Okupanti sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli využiť oblasť, kde s najväčšou pravdepodobnosťou v blízkej budúcnosti získajú taktickú výhodu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *