Home / SVET / Junckerovi končí mandát predsedu Európskej komisie, nahradiť by ho chcel Nemec Weber

Junckerovi končí mandát predsedu Európskej komisie, nahradiť by ho chcel Nemec Weber

BRUSEL 5. septembra (WebNoviny.sk) – Budúcim šéfom Európskej komisie by sa v roku 2019, keď skončí mandát Jeanovi-Claudeovi Junckerovi, chcel stať nemecký konzervatívec Manfred Weber. Politik, ktorý je v súčasnosti predsedom Európskej ľudovej strany (EPP), najsilnejšej politickej frakcie v Európskom parlamente (EP), to oznámil v stredu na Twitteri.

Odporúčame:
Vyslanci z Južnej Kórei sa stretli s Kim Čong-unom, odovzdali mu osobný list od prezidenta Muna

„Chcem byť kandidátom EPP v európskych voľbách v roku 2019 a chcem sa stať budúcim prezidentom Európskej komisie,“ napísal politik, ktorý pochádza z Kresťanskosociálnej únie Bavorska (CSU), sesterskej strany Kresťanskodemokratickej únie (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Odporúčame:
Aktualizované: Európska komisia navrhuje zrušenie striedania letného a zimného času, reaguje na želanie ľudí

„Európa potrebuje nový začiatok a viac demokracie,“ odôvodňuje svoju snahu postaviť sa na čelo EK Weber.

Agentúra Associated Press (AP) však spochybňuje, či práve on je tým pravým, kto by mal symbolizovať nový začiatok EÚ a pripomína, že už teraz sa mnohé členské krajiny únie sťažujú, že je na kľúčových postoch v EÚ príliš veľa politikov z Nemecka.

Viac k témam: CDU Kresťanskodemokratická únia Nemecka, CSU Kresťansko-sociálna únia Bavorska, Európska komisia, Európska ľudová strana (EPP), Európsky parlament, Jean-Claude Juncker, Manfred Weber
Zdroj: Webnoviny.sk – Junckerovi končí mandát predsedu Európskej komisie, nahradiť by ho chcel Nemec Weber © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Londýne vyčíňal muž s mečom, zabil 13-ročného chlapca a štyroch ľudí

Na mieste zatkli 36-ročného muža.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *