Home / SLOVENSKO / Peter Oremus kandiduje na primátora Nitry, do riadenia mesta chce vniesť odbornosť a nezávislosť

Peter Oremus kandiduje na primátora Nitry, do riadenia mesta chce vniesť odbornosť a nezávislosť

NITRA 5. septembra (WebNoviny.sk) – Kandidatúru na primátora Nitry v stredu oznámil nezávislý mestský a krajský poslanec Peter Oremus. Jeho cieľom bude vniesť do riadenia mesta odbornosť a nezávislosť.

Podporuje ho 17 kandidátov na poslancov

„Nastal čas, aby sme funkcionárske a politické riadenie mesta zastavili a vymenili ho za odborné, slobodné a nezávislé,“ povedal Oremus. Jeho volebný program s názvom Chytrá Nitra sa prioritne zameriava na tri oblasti – bezpečnosť, doprava a „mesto všetkých generácií“. Bližšie ich plánuje predstaviť na ďalšej tlačovej besede. Na financovanie kampane si zriadil transparentný účet.

Odporúčame:
Béreš prezradil priority volebného programu, v Bratislave chce stavať byty a nebude zvyšovať dane

Oremus kandiduje ako nezávislý, podporuje ho 17 kandidátov na poslancov. Sú medzi nimi napríklad súčasní mestskí poslanci Marta Rácová, Peter Košťál a Janka Buršáková.

„Za nami stoja konkrétne výsledky napriek tomu, že sme boli v opozícii. Na týchto skutkoch chceme stavať celú našu kampaň a prezentáciu. Chceme ukázať, že sme ľudia činu a nie „sľubotechny“, ktoré len sľubujú a nič sa neudeje,“ uviedol Oremus. Mottom jeho kampane je „Snažím sa rozprávať skutkami“.

Projekty hradené vlastnými peniazmi

Okrem vecí, ktoré sa mu ako poslancovi podarilo presadiť v mestskom zastupiteľstve, pokladá za svoje úspechy aj akcie, ktoré robili s niektorými ďalšími mestskými poslancami z vlastných peňazí.

Bola to napríklad rekonštrukcia vstupu do tenisového areálu na Chrenovej, výmena oplotenia na chrenovskom cintoríne či výstavba ihriska na Chrenovej a Klokočine.

Odporúčame:
O kreslo starostu Petržalky sa uchádza niekoľko kandidátov, medzi témami je i parkovanie zadarmo

Oremus má 42 rokov, je ženatý, má dve deti a od roku 2003 pôsobí v podnikateľskej sfére. Prvé volebné obdobie je mestským poslancom a druhé volebné obdobie poslancom Nitrianskeho samosprávneho kraja. V posledných voľbách do VÚC kandidoval na nitrianskeho župana.

O post primátora Nitry sa v novembrových komunálnych voľbách budú uchádzať aj súčasný primátor Jozef Dvonč (Smer-SD – SNS), občiansky aktivista Marek Hattas (nezávislý), mestský poslanec Ján Greššo ml. (SaS – OĽaNO – Šanca – Sme rodina – Boris Kollár), mestský poslanec Štefan Štefek (nezávislý) a mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková (nezávislá).

Viac k témam: komunálne voľby 2018 na Slovensku, Peter Oremus
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Oremus kandiduje na primátora Nitry, do riadenia mesta chce vniesť odbornosť a nezávislosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová s Pellegrinim si udržiavajú u Slovákov vysokú popularitu, zahviezdil však Korčok

Každý z politikov zaradených do prieskumu má pritom vyššiu nedôveru ako dôveru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *