Home / SVET / Obvinili dvoch Rusov z otrávenia Skripaľa, Británia však nežiada Moskvu o ich vydanie

Obvinili dvoch Rusov z otrávenia Skripaľa, Británia však nežiada Moskvu o ich vydanie

LONDÝN 5. septembra (WebNoviny.sk) — Britská prokuratúra obvinila dvoch ruských občanov z otrávenia bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije v marci v anglickom meste Salisbury.

Prileteli na ruské pasy

Prokuratúra v stredu uviedla, že Alexandra Petrova a Ruslana Boširova obvinila v neprítomnosti zo sprisahania, pokusu o vraždu a použitia nervovoparalytickej látky novičok.

Odporúčame:
Americké sankcie na Rusko ovplyvňujú kurz rubľa, prepadol sa na takmer dvojročné dno

Prokurátorka Sue Hemmingová povedala, že Británia nežiada Moskvu o vydanie dvojice, pretože ruské zákony nedovoľujú vydávanie občanov krajiny. Podľa polície obaja muži, asi štyridsaťroční, prileteli z Moskvy do Londýna na ruské pasy dva dni pred útokom na Skripaľovcov zo 4. marca. Polícia predpokladá, že muži používajú krycie mená a vyzvala verejnosť, aby jej pomohli zistiť, o koho ide.

Odleteli niekoľko hodín po čine

Polícia zverejnila viacero fotografií mužov, ako cestujú cez Londýn do Salisbury medzi 2. a 4. marcom. Muži podľa jej údajov hneď večer 4. marca odleteli späť do Moskvy z londýnskeho letiska Heathrow, teda len niekoľko hodín po tom, čo Skripaľ a jeho dcéra skolabovali na lavičke v Salisbury.

Odporúčame:
USA uvalia na Rusko nové sankcie, pri útoku na Skripaľa použilo chemickú zbraň

Británia vydala európsky zatykač na podozrivých, čo znamená, že ich môžno zatknúť, ak opustia Rusko a priletia do niektorej z európskych krajín. Podľa polície je však „veľmi veľmi nepravdepodobné“, že by sa tak v dohľadnej dobe stalo. Londýn viní z tohto činu vládu v Moskve, čo tá opakovane odmieta.

Viac k témam: novičok, otrávenie, polícia, Sergej Skripaľ
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinili dvoch Rusov z otrávenia Skripaľa, Británia však nežiada Moskvu o ich vydanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *