Home / šport / Tenis / Millman na US Open šokoval Federera a vo štvrťfinále vyzve Djokoviča

Millman na US Open šokoval Federera a vo štvrťfinále vyzve Djokoviča

NEW YORK 4. septembra (WebNoviny.sk) – Roger Federer zatiaľ nepridá šiesty singlový titul z tenisového US Open. Tridsaťsedemročná švajčiarska legenda na záver pondelkového nočného programu v New Yorku nečakane prehrala v osemfinále dvojhry s Austrálčanom Johnom Millmanom 6:3, 5:7, 6:7 (7), 6:7 (3) a nedočkala sa veľkého štvrťfinále proti Srbovi Novakovi Djokovičovi.

Odporúčame:
US Open (dvojhra mužov – osemfinále): Výsledky pondelňajších zápasov

Šampión z rokov 2004 – 2008 Federer nebol vo svojej koži, urobil až 76 nevynútených chýb a len 49 % prvého podania trafil do kurtu. Viedol síce 6:3 a 5:3, ale potom mu odišlo podanie a nevrátilo sa do konca zápasu.

„Počas stretnutia som si všimol, že Federer nie je istý na svojom servise a zistil som, že sa s tým dá niečo urobiť. Zatiaľ čo on svoje podanie neudržal na vysokej úrovni, ja som to svoje zlepšil a to bol kľúč k úspechu,“ uviedol John Millman v prvom pozápasovom rozhovore na kurte.

Dvadsaťdeväťročný Austrálčan (55. hráč rebríčka ATP) hrá životný turnaj, predtým bol na grandslamovom podujatí najďalej v 3. kole vlani práve na US Open a rok predtým na Wimbledone.

US Open – dvojhra mužov – osemfinále

John Millman (Aus.) – Roger Federer (Švaj.-2) 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3)

Viac k témam: John Millman, Roger Federer, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Millman na US Open šokoval Federera a vo štvrťfinále vyzve Djokoviča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *