Home / SLOVENSKO / Schengen ohrozujú najmä populistickí politici, podľa Cséfalvayovej zneužívajú tému útečencov

Schengen ohrozujú najmä populistickí politici, podľa Cséfalvayovej zneužívajú tému útečencov

BRATISLAVA 3. septembra (WebNoviny.sk) – V súčasnosti podľa predsedníčky Zahraničného výboru NR SR Kataríny Cséfalvayovej (Most-Híd) nie sme svedkami ohrozenia schengenu primárne pre utečencov.

Počet migrantov sa znížil

Ako povedala v rozhovore pre agentúru SITA, utečeneckej kríze sme čelili v roku 2015. Odvtedy sa počet utečencov prichádzajúcich do Európskej únie rapídne znížil.

Odporúčame:
Európska únia podľa Cséfalvayovej zažíva neľahké obdobie a pomôže len ďalšia integrácia

„To, čoho sme tento rok svedkami, podľa mňa nie je ohrozenie schengenu zo strany utečencov, ale ohrozujú ho populistickí politici, ktorí sa snažia využiť túto tému v domácom politickom boji,“ povedala poslankyňa NR SR Katarína Cséfalvayová.

Vyvolali pád nemeckej spolkovej vlády

Ukážkový príklad sme podľa šéfky výboru videli pred jesennými parlamentnými voľbami v Bavorsku, kde CSU takmer vyvolala pád nemeckej spolkovej vlády a celoeurópsku krízu a nijak jej to v boji s populistami nepomáha.

„Jednoducho populistov nemôžeme poraziť tak, že preberieme ich rétoriku, to nefunguje a dúfam, že to pochopila aj CSU a že to pochopia aj u našich susedov v Rakúsku. Napokon, aj ostatné voľby na Slovensku ukázali, že štandardné strany si môžu zvoliť rétoriku podobnú extrémistom na prilákanie voličov, tí si však v konečnom dôsledku radšej zvolia originál ako kópiu, a to nepomôže nikomu,“ dodala Cséfalvayová.

Viac k témam: Katarína Cséfalvayová, migranti, Schengen
Zdroj: Webnoviny.sk – Schengen ohrozujú najmä populistickí politici, podľa Cséfalvayovej zneužívajú tému útečencov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské domácnosti si od vstupu do Európskej únie polepšili, peňaženky ľudí sú plnšie a miera nezamestnanosti je nižšia

V priebehu dvoch desaťročí slovenská ekonomika prešla rôznymi fázami vzostupov, kríz a stagnácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *