Home / EKONOMIKA / Rokovania o brexite medzi Londýnom a Bruselom sa môžu mierne predĺžiť, tvrdí vyjednávač Barnier

Rokovania o brexite medzi Londýnom a Bruselom sa môžu mierne predĺžiť, tvrdí vyjednávač Barnier

FRANKFURT 3. septembra (WebNoviny.sk) – Rokovania medzi Európskou úniou a Veľkou Britániou o vzájomných ekonomických vzťahoch po odchode tejto krajiny z bloku by sa podľa hlavného vyjednávača EÚ Michela Barniera mohli mierne predĺžiť.

Vyjadril sa totiž, že musia byť ukončené „do polovice novembra“. Informoval o tom nemecký spravodajský portál thelocal.de s odvolaním sa na nedeľňajšie vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Odporúčame:
Britský minister obchodu odmieta tvrdenia Hammonda a nemá obavy z brexitu bez dohody

Cieľom oboch strán zatiaľ je dosiahnutie dohody o brexite do októbrového summitu EÚ. Barnier však pre nemecký denník povedal: „Ak zoberieme do úvahy čas potrebný na ratifikáciu dohody o vystúpení v britskom parlamente a v Európskom parlamente, tak musíme vyjednávania uzavrieť do polovice novembra. To je prijateľné.“

Viac k témam: brexit, Európska únia, Michele Barnier, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rokovania o brexite medzi Londýnom a Bruselom sa môžu mierne predĺžiť, tvrdí vyjednávač Barnier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Erik Tomáš chce posilniť odbornú spôsobilosť vedúcich pracovníkov na inšpektoráte práce, rokovanie by sa malo začať v auguste

Zmeny nebudú mať negatívny dopad na štátny rozpočet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *