Home / SLOVENSKO / Ťažké kapitoly z histórie by sa nemali zneužívať, povedal Danko a plánuje kroky proti extrémizmu

Ťažké kapitoly z histórie by sa nemali zneužívať, povedal Danko a plánuje kroky proti extrémizmu

BRATISLAVA 30. augusta (WebNoviny.sk) – Presná definícia antisemitizmu, zúženie výrokovej imunity pre poslancov či nový zákon o politických stranách. To všetko sú úvodné zmeny, ktoré bude na jeseň iniciovať predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).

Antisemitizmus – spoločenská a politická výzva

Agentúru SITA o tom informoval odbor komunikácie s médiami Kancelárie NR SR s tým, že na ich potrebe sa zhodli v Banskej Bystrici predstavitelia politických a spoločenských inštitúcií.

Odporúčame:
Danko chce navrhnúť zúženie poslaneckej imunity, dôvodom sú aj výroky kotlebovcov

Odborná diskusia pod názvom Antisemitizmus – spoločenská a politická výzva priniesla viacero záverov, ktoré sa budú postupne zavádzať do praxe. Potrebu zmien potvrdili aj traja najvyšší ústavní činitelia.

Iniciátorom odbornej platformy bol predseda parlamentu Andrej Danko. „Dúfam, že v nadchádzajúcom období na pôde Národnej rady SR prijmeme uznesenie o definícii antisemitizmu, ku ktorej prijatiu sme sa zaviazali a nadviažeme tak na ďalšie krajiny Európy, ktoré tak už urobili,“ povedal predseda parlamentu o jednom z prvých krokov, ktoré je potrebné v najbližšom čase urobiť.

Zúženie výrokovej imunity poslancov

Zároveň diskutovali aj o zúžení výrokovej imunity poslancov NR SR o prejavy, ktoré stavajú na extrémizme a antisemitizme.

„Do budúcnosti je dôležité, aby aj pracovná diskusia na pôde najvyššieho zákonodarného zboru bola spôsobom, ktorý nebude podnecovať nenávisť, ostrakizovať určité skupiny spoločnosti a zneužívať ťažké kapitoly z histórie ľudstva,“ zdôraznil predseda parlamentu.

Cieľom odbornej diskusie, na ktorej sa zúčastnili zástupcovia cirkví, zástupcovia židovskej náboženskej obce, riaditeľ Múzea SNP, zástupcovia akademickej obce v Banskej Bystrici, ako aj zástupcovia banskobystrickej samosprávy a mesta, sa zhodli na potrebe pravidelného stretávania sa a vymieňania si odborných aj praktických skúseností na tému dotyku fašizmu so štátnou mocou a samosprávou.

Viac k témam: Andrej Danko, antisemitizmus, Národná rada SR, poslanecká imunita
Zdroj: Webnoviny.sk – Ťažké kapitoly z histórie by sa nemali zneužívať, povedal Danko a plánuje kroky proti extrémizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *